U21-derby mot HIF på Stadion idag

Publicerad 12 augusti 2008

I eftermiddag 17.00 möter MFF:s U21-lag HIF:s inne på Stadion, och det är ett starkt lag som ställs på benen. Eller vad sägs om Rick Kruys, Agon Mehmeti, Jimmy Touma, Edward Ofere, Jimmy Dixon och Gabriel från start?

Malmö FF U21 – Helsingborgs IF U21

Malmö Stadion 12 augusti 17.00

Fri entré

MFF:s lag:

Dejan Garaca

Anes Mravac, Jimmy Dixon, Jasmin Sudic, Gabriel

Robin Nilsson

Jiloan Hamad, Rick Kruys, Jimmy Touma

Agon Mehmeti, Edward Ofere

Ersättare: Malte Hammenskog(mv), Erdin Demir, Elvir Biberic, Muamet Asanovski, Alex Nilsson.

Med en allt kortare skadelista i A-truppen ökar behovet av speltid för de som inte matchats nyligen i A-laget, vilket leder till att U21-elvan till dagens match mot HIF för första gången består av endast A-spelare (Jasmin Sudic har ju varit uppflyttad ett slag). Rick Kruys gör sin andra U21-match från start, Agon Mehmeti och Edward Ofere bildar anfallspar – och så är det intressant att notera att Gabriel dels är tillbaka i spel efter sin skada, dels testas som vänsterback.

Det bör alltså vara ett slagkraftigt lag som ska ta revansch för vårens bortaförlust i Helsingborg (4-2 till HIF) i en match som är av nyckelkaraktär för MFF:s chanser at haka på topp 2 i den södra U21-serien. MFF ligger för närvarande på tredjeplats med 19 poäng, HIF tvåa med 25 (Kalmar leder på 27) – ettan och tvåan är direktkvalificerade för slutspel, medan två av de tre U21-seriernas bästa treor också går vidare. Men även om MFF som sagt ligger trea, så lurar både HBK och TFF bakom med en respektive två matcher till godo och båda kan gå om. Så, dagens match är viktig!

– Ja, det är ett bra tillfälle att ta viktiga poäng. Och det brukar alltid bli bra matcher mellan oss HIF, säger coachen Leif Engqvist.

Spelplatsen är Malmö Stadion, inträdet är gratis, avsparken sker klockan fem. Välkommen!