U21 besegrade Ängelholm

Publicerad 22 juli 2008

Efter en vår med varierande utfall i seriespelet börjar nu U21-laget få fason få resultaten. Tredje raka segern kom mot Ängelholm borta tisdag kväll – 3-2 efter två mål på fyra minuter av vänstermittfältaren Baris Hümmet.
– Vi gör en bra match, säger Leif Engqvist.

Ängelholms FF U21 – Malmö FF U21

2 – 3 (0-0)

Målskyttar MFF:
0-1 49 min Viktor Dahlgren
1-2 72 min Baris Hümmet
1-3 76 min Baris Hümmet

MFF:s startelva:

Dusan Melichárek

Pelle Holm, Jasmin Sudic, Anes Mravac, Viktor Dahlgren

Robin Nilsson

Jiloan Hamad, Elvir Biberic, Muamet Asanovski(65)

Alex Nilsson, Niklas Skoog

Ersättare: Malte Hammenskog(mv), Ezvin Ahmetovic, Baris Hümmet(65), Patrik Karlsson, Hamid Alamin.

Det var från vänster målen kom när Malmös FF besegrade Ängelholm i kvällens U21-möte lagen emellan. Efter en mållös första halvlek tog MFF ledningen åtta minuter in i andra genom vänsterbacken Viktor Dahlgren, som utanför straffområdet efter en hörna laddade och sköt ett skott som damp in vid bortre klykan. Och det var inbytte vänsteryttermittfältaren Baris Hümmet som efter sju minuter på plan nickade in ett inlägg och gjorde 2-1 för MFF, och dessutom 3-1 fyra minuter senare!
– Niklas Skoog spelade fram Elvir Biberic, som slog in bollen bakom backlinjen och Baris löpte in med fart och avslutade i bortre, beskriver Leif Engqvist Baris andra och sitt lags tredje och avgörande mål.

– Vi gör en bra match. Första tjugo är vi inte så bra, men sedan kommer vi in i matchen och spelar riktigt bra. Vi skapar några målchanser men får inte in bollen. När sedan de gör ett noll i början av andra känns det lite snopet.
Dock var vändningen alltså inom räckhåll, och det var ett mycket ungt MFF som stod för den: fem juniorer från start men framför allt bara Niklas Skoog och Dusan Melichárek som fyllt 20 i truppen. Med tio minuter kvar reducerade ÄFF till 2-3, men riktigt nära tappade poäng var det aldrig enligt Leif.
– Vi tappade lite på slutet, slarvade en del och fick några kontringar emot oss, men inget jättefarligt.

Gammal är äldst, för att motvilligt nöta en sliten fras, men – det är framför allt Niklas Skoog Leif Engqvist vill framhålla vad gäller individuella insatser i matchen.
– Niklas höll i bra idag och hade flera bra framspelningar. Hans närvaro betyder mycket för de yngre killarna. Yttermittfältarna var också bra idag; Baris gör ett fint inhopp och Jiloan slår bra inlägg och kommer runt på kanterna. Sedan gör Dusan ett par bra räddningar i slutet.

Jäpp. Detta var tredje raka segern för U21-laget, men toppen och möjligt avancemang till höstens slutspel ligger likväl fortfarande utom räckhåll efter dyrbara poängtappen en oavgjord och tre förluster under våren. Från fjärdeplatsen lever dock med halva serien kvar att spela ännu hoppet; från U21-allsvenskans tre serier går ettan och tvåan vidare liksom de två bästa av treorna.

Nästa match för U21 är returmötet hemma mot Ängelholm kommande måndag 18.00.

Redan nu på torsdag återgår MFF:s juniorer till elden efter sommaruppehållet när Juniorallsvenskan drar igång igen, och det genom att ta emot IFK Göteborg hemma. Matchen ut- och avspelas på Plan 5 18.00.

/Tobias Christoffersson