U17 tog storseger mot Mjällby

Publicerad 09 juni 2016 i Nyheter

Efter en lite tyngre period med tre raka förluster mot andra toppkonkurrenter reste sig U17 med besked och slog i onsdagskväll Mjällby AIF med 8-1.

Robin Asterhed, tränare för U17, tycker att resultatet speglade matchbilden.

– Ja det får man nog säga. I andra matcher där vi inte har fått någonting med oss har vi mött motståndare som är lite mer organiserade defensivt och som gjort det svårare för oss att skapa målchanser. Mjällby utmanar sig själva genom att försöka spela och då får vi lite mer plats att spela på och våra spelare är skickliga på att utnyttja det. Det var rättvist tycker jag, vi kunde gjort några mål till.

Ni ledde med 4-1 i paus, vad sa ni till spelarna för att bibehålla nivån?
– Egentligen att vi skulle bli skarpare i vissa delar. Det fanns saker som inte fungerade, vissa defensiva omställningar när vi ska ta tillbaka bollen direkt exempelvis. Men vi sa framför allt att vi skulle behålla sättet vi spelar på tillsammans och inte spela för tidiga avgörande passningar när vi faktiskt har tid att hitta bättre lösningar. Vi slår bort några enkla pass när vi ska avgöra i första.

Filston Mawana stod för två mål i matchen mot Mjällby och blev turneringens skyttekung när U16 spelade en turnering i Pineto, Italien nyligen.

– Ja, det gick bra för honom i Italien och han gjorde två mål mot Örebro i förra matchen också, så han är i bra form. Två vackra mål igår, ett hårt skott som går stolpe in och det andra när han ser att målvakten är långt ute och chippar bollen över både backlinje och målvakt, avslutar Robin Asterhed.

U17 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Mjällby AIF 8-1 (4-1)
Mål: Pavle Vagic 2, Filston Mawana 2, Trajce Lamnjov 2 och Laorent Shabani 2.

huvudpartners

officiella partners