U17: Semifinal i helgen

Publicerad 20 oktober 2017 i Nyheter

MFF spelar semifinal i U17-slutspelet borta mot Täby FK i helgen. Tränare Robin Asterhed påtalar vikten av att fortsätta spela på det inslagna spåret trots att det är en utslagsmatch. 

U17: Täby FK – Malmö FF
Semifinal U17-slutspelet
Lördag 21 oktober 14:00
Tibblevallen

Malmö FF kom på en andraplats i U17 Allsvenskan Södra och möter de norra seriesegrarna Täby FK i en spännande match på Tibblevallen.

– De har en akademi som blivit bättre de senare åren. Man hade kanske inte trott att de skulle vinna serien men de har varit ett svårslaget lag. Jag tycker att vi har bra koll på dem och vi gör inga förändringar i vårt sätt att spela. Det finns kanske saker vi påtalar för att göra det svårt för motståndarna men vi ska vinna på vårt sätt, säger Robin Asterhed.

Vid vinst går laget vidare till finalen, där en mästartitel och plats i UEFA Youth League står på spel. Robin Asterhed påtalar att spelarnas utveckling prioriteras framför resultat och hoppas på att se rätt fokus och närvaro trots att det är vinna eller försvinna som gäller.

– Spelarna känner nog att matchen ”betyder” något och det är det närmsta vi kommer likhet med en seriematch på seniornivå. Därför är det viktigt att vi är lugna och sansade i stunden och kan hantera press och vara spelbara på samma sätt. Det är så spelarna ska agera den dagen de kanske spelar i Allsvenskan.

Han berättar att laget haft en bra träningsvecka inför matchen och passar på att berömma mentaliteten som finns i U17-truppen.

– Träningarna i veckan har sett likadana ut som det gjort hela året. Det finns en tydlig nyfikenhet att lära sig mer och en stor ansträngning i att vilja bli bättre. Spelarna vill ta ansvar och har ett stort engagemang. Vi ser fram emot att spela oss till final.

huvudpartners

officiella partners