U17-laget till final efter bortaseger mot Täby FK

Publicerad 23 oktober 2017 i Nyheter

I helgen besegrade MFF:s U17-lag Täby FK i slutspelets semifinal och är därmed klara för SM-final.

U17: Täby FK – Malmö FF 2– 5 (1–0)
Målskyttar Malmö FF: Gustaf Winroth, Jesper Dickman, Patriot Sejdiu, Granit Rushiti, Yasin El Harrab.

Hemmalaget Täby FK hade ledning med 1–0 i halvtid trots till stora delar bra spel och en del fina lägen från MFF. Det som inte riktigt fungerade mot de lågt stående motståndarna var genombrottsspelet men i pausen kunde tränarna Jeffrey Aubynn och Robin Asterhed slipa på detaljer och pränta in att det gäller att fortsätta på det inslagna spåret.

– Vi pratade mycket om att inte tappa konceptet. Det har vi pratat om det hela året. Vi ska inte tappa konceptet när vi leder och vi ska inte tappa konceptet när vi ligger under. Vi ska fortsätta tro på det vi gör. Det gör vi fantastiskt bra, säger Jeffrey Aubynn.

Kvitteringen kom och matchen öppnade upp sig, vilket bäddade för fler mål från MFF – flera genom fina kombinationer. MFF hade kommandot i matchen och slutresultatet skrevs till hela 5–2. Därmed är det klart med SM-final borta mot IF Elfsborg den kommande helgen.

– Det var fantastisk stämning. Alla var otroligt glada. Då är det upp till oss ledare att kanske försöka få alla spelarna att förstå att vi absolut inte är färdiga. Man är lite tråkig som ledare. Men vi har pratat mycket om att man måste förbereda sig rätt. Det finns fallgropar. Vi är glada idag men sen är det fokus på finalen. Det har spelarna gjort kanonbra tidigare i år, säger Jeffrey Aubynn.

huvudpartners

officiella partners