Tvåmålsskytten Rosenberg: ”Det här var perfekt”

Publicerad 17 oktober 2015 i Nyheter

Markus Rosenberg gjorde två mål i matchen mot Kalmar FF som slutade 3-0. Han är glad över att laget kom i gång ordentligt i andra halvlek och tycker att det bådar gott inför den kommande veckan.

Ett tag såg det nästan ut att bli en repris av matchen mot Elfsborg, där Markus Rosenberg radade upp målchanser utan att få in bollen i mål. Precis som i den matchen stod också ribban i vägen – den här gången för en fin nick som förtjänade ett bättre öde.

– Jag vet inte vad det är med den ribban. Det var en bra nick. Sen får jag en ny chans vid en frispark direkt efteråt och där är det öppet mål. Den ska jag sätta. Men det är skönt att det blev mål till slut.

En kvart efter dubbelchanserna blev det mycket riktigt 1-0 när Jo Inge Berget hittade fram till Rosenberg med ett instick. En del menade efteråt att det var offside.

– Ja, det var det. Inte med mycket men det var offside. Men vi ska väl ha lite flyt någon gång också.

I matchens allra sista spark fastställde han slutsiffrorna till 3-0 med en vacker frispark som seglade över muren och in i mål. Markus Rosenberg berättar att han tycker att det är skönt att ha med sig en vinst inför den kommande veckan som bjuder på matcher mot Shakhtar Donetsk och Hammarby IF.

– Det blir lite statiskt i första men vi spelar bättre i andra där vi får ny kraft när Vladimir Rodic och Jo Inge Berget kommer in. Det är en fördel att ha en stark trupp och kunna byta in så bra spelare. Nu har vi inte haft någon match på länge så det är viktigt att vi gör mål, håller nollan och spelar med bra tempo som i andra halvlek. Det här var perfekt.

Matchen mot Hammarby missar Rosenberg däremot på grund av avstängning efter att ha fått ett gult kort av Martin Hansson som gjorde sin sista match i karriären.

– Det var lite oschysst med varning just där. Jag kunde fått den på många andra ställen men kanske inte just där. Men jag ville inte gnälla på honom. Det var ju hans sista match, säger Markus Rosenberg.

huvudpartners

officiella partners