Tvåmålsseger och nolla bakåt i solskenet

Publicerad 19 juni 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF stod för en solid insats och besegrade IF Elfsborg med 2-0 i över 30 graders värme på Eleda Stadion.

Antonio Colak signalerar för 2-0 mot IF Elfsborg.

Nyckelhändelser

1’ Härlig sång från läktarhåll under matchupptakten! Trots en relativt fåtalig publik (dock i princip fullsatt med rådande restriktioner, 489 stycken) sjöng supportrarna högt och skapade en fin inramning i värmen.

26’ Sören Rieks vek in från vänster och lade upp för sin högerfot. Han avlossade ett hårt skott som såg ut att täckas av medspelaren Antonio Colak. Kunde nog annars ha resulterat i ett ledningsmål.

43’ Frispelad av Antonio Colak hamnade Sören Rieks i ett galant läge, men avslutet på ett tillslag räddades av Tim Rönning i Elfsborgsmålet.

45+3’ Amin Sarr väggspelade med Adi Nalic och sköt ett hårt vänsterskott som borrade sig in nära ena stolpen i motståndarmålet. Snyggt ledningsmål av unge Sarr.

58’ Amin Sarr löpte sig fri längs högerkanten och slog ett ypperligt inlägg till Antonio Colak på bortre stolpen. Kroaten kunde utan större bekymmer stöta in dagens andra MFF-mål i värmen.

60’ Adi Nalic löpte i djupet och kom fram i ett farligt läge i straffområdet, men avslutet gick en bit över.

90′ MFF är fortsatt stabila bakåt och kan bekvämt spela hem matchen. 2–0 blir slutresultatet.

Jon DAHL TOMASSON efter matchen

– Det var fantastiskt med publiken. 500 är många med tanke på vad vi har fått vänja oss vid. Det var härlig stämning, det behöver både vi som lag och hela ligan igen. När jag ser att det kan vara 25 000 i Köpenhamn på en landskamp så borde vi väl kunna få in lite fler än 500 eller 3 000? Men det var fint att ha folk här, vi spelar fotboll för supportrarnas skull.

– Johan fick sin första 90-minutare i benen på länge och det är jag glad för. Amin fick visa framfötterna och vi fortsatte skapa chanser som vi har gjort hela året. Sedan brände vi några, men vi skapar och det är bra.

– Sedan är det positivt att få ge många minuter till spelarna. Några vilade och några kanske skulle tagits ut för de var trötta. Men imorgon har vi en ny match [U21 mot Värnamo] där vi vill ge 90 minuter till de som inte spelade idag. Hela truppen ska komma igång vilket är enormt viktigt i den här perioden som kommer.

Mål

Malmö FF: Sarr (45+3′), Colak (58′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Pavle Vagic (77′ Björkqvist), Erdal Rakip (85′ Innocent)
Amin Sarr, Adi Nalic, Sören Rieks
Antonio Colak

Ersättare: Marko Johansson, Markus Björkqvist, Franz Brorsson, Felix Beijmo, Mubaarak Nuh, Veljko Birmancevic, Bonke Innocent

huvudpartners

officiella partners