Två vinster och en förlust i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 25 april 2016 i Nyheter

Ungdomslagens tre hemmamatcher i helgen slutade med vinster mot Göteborgsklubbarna BK Häcken och IFK Göteborg. För U16 blev det förlust mot Östers IF. 

U19
Malmö FF – IFK Göteborg 1-0
Mål: Adrian Edqvist

U19 har inlett seriespelet med fyra segrar av fyra möjliga och tränare Roland Larsson var nöjd med den enligt honom stabila insatsen. 

– Vi gjorde en bra match, trots att det var ett svårt underlag att spela på. Det studsade rejält på planen så vi kom inte riktigt upp i den nivån som vi hoppas på när det gäller passningsspelet. Men en fortsatt bra, gedigen arbetsinsats med mycket energi i laget och vi är klart bättre än dem. Vi borde göra fler mål på de chanser vi hade, i andra halvlek har vi några riktigt heta chanser som bland annat räddas på mållinjen. Men överlag en stabil insats, säger Roland Larsson

U17
Malmö FF – BK Häcken 2-0
Mål: Alexander Johansson (se målet här), Laorent Shabani (se målet här)

Tränare för U17, Andreas Georgson, om helgens vinst mot BK Häcken.

– Jag tycker att vi återigen är väldigt dominanta och bra över 90 minuter, särskilt när vi har bollen. Men ibland blir vi lite för bekväma och nöjer oss med att bara ha bollen istället för att fortsätta hota med tempoväxlingar och försöka slå ut vara motståndare. Det var lite för långa perioder där vi nöjer oss med att bara styra matchen, vilket vi gjorde. Så det skulle jag vilja, att spelarna inte bara nöjer sig med att vi är i ledning och att det räcker så utan vi ska fortsätta utveckla vårt spel även i de perioderna. Annars gör vi mål på två jättefina anfall, precis enligt de metoderna vi vill jobba efter och vi har ett antal liknande anfall där vi inte gör mål. Så jag gick hem nöjd och glad efter en fin prestation men kanske att vi måste stå emot bekvämlighetsfaktorn när vi leder, och istället driva på i 90 minuter oavsett vad det står i matchen. 

En bra start på serien innebär serieledning för U17, men Georgson lägger större vikt vid att utveckla laget spelmässigt.

– Vi fäster ingen ingen vikt vid serieledningen, utan just nu handlar det om processen att få till ett spel som är bra, offensivt och spelförande. Sen är det jätteroligt när poängen trillar in och de två bästa lagen i serien går till slutspel, vilket vi kan använda som en morot för spelarna. Men det är inte det vi mäter oss mot nu utan nu tittar vi på hur vår offensiv och defensiv fungerar, och helgens match var bra men det finns utrymme att förbättra båda delarna, avslutar Andreas Georgson.

U16
Malmö FF – Östers IF 0-2

– Tidigare under säsongen har vi trots några förluster ändå presterat bra, men den här matchen tycker jag var sämre. Vi är oroliga för att ha bollen och ger inte varandra så mycket alternativ. Sett till målchanser och bollinnehav dominerar vi matchen men vi släpper tyvärr till två farliga målchanser som de gör mål på. Så det finns lite att jobba på, framför allt att vi ska våga vara mer modiga och vilja ha bollen, säger Robin Asterhed, tränare för U16.

huvudpartners

officiella partners