Två nyförvärv klara

Publicerad 05 januari 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF har gjort klart med sitt femte och sjätte nyförvärv inför säsongen i division 1. Målvakten Linnéa Hagberg ansluter från Furulunds IK och backen Agnes Mårtensson från Södra Sandby IF.

Linnéa Hagberg och Agnes Mårtensson

AGNES MÅRTENSSON

Agnes Mårtensson är en 17-årig försvarare från Södra Sandby. Det var också i den lokala föreningen Södra Sandby IF som hon började spela fotboll som femåring. Efter ett par utmärkande år i ungdomslagen flyttades Agnes upp till A-laget redan som 15-åring, där hon varit med på lagets resa från division 3 till toppen av division 1.

Parallellt med spel i A-laget har hon även varit en bärande spelare i föreningens F17-lag som vid flera tillfällen gått till SM-slutspel. De fina insatserna i Södra Sandby IF har gett henne en plats i flicklandslaget där hon tillsammans med Petronella Winblad representerar F04-landslaget som 05:a.

Agnes Mårtensson.

– MFF har alltid varit mitt lag och det känns som ett bra nästa steg i min fortsatta utveckling. Jag ser fram emot en bra säsong med många lärorika matcher där vi absolut siktar på att vara med i toppen.

– Jag ser mig själv som en offensiv ytterback som tycker om att ta fram boll och komma bakifrån med fart. Mina styrkor ligger i min bollbehandling och teknik som gör att jag löser många situationer själv.

Linnéa Hagberg

Linnéa Hagberg.

19-åriga Linnéa Hagberg inledde sin fotbollskarriär i IF Lödde innan hon tog steget över till Borgeby FK där hon fått stora delar av sin fotbollsuppfostran. I Borgeby samlade hon på sig erfarenhet från spel i både Elitettan och division 1.

Förra säsongen tillbringade hon i Furulunds IK i division 2 där hon var en av seriens främsta målvakter. Den 182 centimeter långa Hagberg har även varit uttagen på flera landslagsläger för flickor.

– Det känns bra och jag ser fram emot en spännande säsong i division 1. Jag är glad över att ha skrivit på för klubben då hela min familj är MFF:are och min bror är dessutom engagerad i tifogruppen. Malmö FF har alltid varit laget för mig.

– Som målvakt gillar jag att vara delaktig i spelet och styra uppspelen. Dessutom är jag stark och har en lång räckvidd.

Maxim khalil, tränare & assisterande sportchef

– Agnes är en spelskicklig försvarare som besitter både snabbhet och tajming i duellspelet. Hon är mer eller mindre två-fotad och med sin bollbehandling och sitt lugn är hon väldigt skicklig på att lösa motståndarnas förstapress. Agnes är en vinnarskalle som trots sin unga ålder besitter ledaregenskaper och tar stort ansvar ute på plan. Vi är glada att Agnes väljer att fortsätta karriären hos oss och jag är övertygad om att hon kommer fortsätta utvecklas och bidra samtidigt som hon tar ytterligare steg i vår miljö.

– Linnéa har varit en av årets absolut bästa målvakter i division 2. Hon är en ung spelare med fina erfarenheter sedan tidigare och spel i Elitettan. Linnéa är driven, trygg i luftrummet, bra med fötterna och har ett stort hjärta för Malmö FF. Både hon och vi ville verkligen det här. 

huvudpartners

officiella partners