Två lag till vinterpremiären

Publicerad 09 februari 2007

Sören Åkeby ställer inte bara två elvor på benen till lördagens första träningsmatch på Heleneholm mot Stadslaget, utan också två varianter av 4-3-3.

Laget som spelar första halvlek:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Christian Järdler

Joakim Nilsson, Daniel Andersson, Robin ”Tomelilla” Nilsson(Joakim Persson)

Ola Toivonen, Junior, Jonatan Johansson

Laget som spelar andra halvlek:

Håkan Svensson

Philip Milenkovic, Raoul Kouakou, Daniel Theorin, Christian Järdler

Anders Andersson, Yksel Osmanovski, Daniel Sliper

Marcus Pode, Edward Ofere, Behrang Safari

Skadade/ej matchklara: Niklas Skoog, Guillermo Molins, Johan Andersson, Jon Inge Höiland, Anes Mravac, Labinot Harbuzi (Labinot har varit sjuk i veckan).

– Vi ser framför allt emot ett avbrott i träningen och att få lufta truppen. Även om vi så klart att vi vill vinna matchen, det vill vi alltid, säger Sören Åkeby inför säsongspremiären.

Vad har du för förväntningar?
– Att vi ska jobba efter vad vi fokuserat på i träningarna; att vi hittar våra positioner på plan och sätter press på motståndaren. Vi har främst tränat defensiven så här långt.

Sören mönstrar alltså två hela lag, som får varsin halvlek på sig att smaka på fullplan och möta publiken för förta gången 2007 – enda undantagen Christian Järdler som får spela vänsterback hela matchen och Robin ”Tomelilla” Nilsson som kommer att lämna plats för Joakim Persson i första.

Två lag, och två varianter av 4-3-3. Eller ska första halvleks-laget snarare rubriceras 4-3-1-2? Sören Åkeby vill inte ge sig in på närmare sifferexercis eller positionsbestämningar – lite får det ju finnas för premiärpubliken att upptäcka – men så här mycket är klart:
– Ola Toivonen debuterar i himmelsblått som släpande anfallare/länk till mittfältet bakom fjolårets succéduo Junior och Jonatan Johansson som rena toppforwards.
– Anders Andersson och Yksel Osmanovski delar balansbörda bakom en offensivare Daniel Sliper, med en forwardtrio med yttrar längst fram.

Motståndarna Stadslaget laddar med en elva spelare från Bunkeflo, Mabi, IFK Malmö, Limhamn, Balkan och Kirseberg under ledning av Bo Cronqvist och Dennis Hahne.

Lika angelägen, till slut, som spelare och fans att vara med på Heleneholm visar sig vintern, så ”matchen bredvid matchen”, det vill säga den mot kylan, är precis densamma som ifjol. Må bästa vantarna vinna – och må många värmande gnistor från plan pyra i mössa och långkalsong.

/Tobias Christoffersson