Truppen mot Lyngby BK

Publicerad 08 februari 2008

***Uppdaterad*** 19 man blir med till Kulladals IP lördag förmiddag. Närmare vilka som startar ville dock Roland Nilsson inte gå in på inför årets första träningsmatch – men lovade en hel del byten, så de flesta får nog chansen.

Så, här är den, Roland och Hans första trupp och de spelare som ska försvara MFF:s färger på Kulladals IP lördag middag, avspark 11.00:

Malmö FF
1. Jonas Sandqvist
35. Dejan Garaca

2. Ulrich Vinzents
3. Daniel Theorin
5. Gabriel
7. Anders Andersson
11. Jeffrey Aubynn
13. Babis Stefanidis
14. Guillermo Molins
16. Christian Järdler
18. Edward Ofere
22. Robin Nilsson
23. Labinot Harbuzi
24. Agon Mehmeti
25. Behrang Safari
26. Jiloan Hamad
27. Anes Mravac
30. Daniel Andersson
?. Niklas Hansson

– Det är alltid kul när matchandet sätter igång, att få komma ut och känna på det igen. Samtidigt sliter matcherna på ett helt annat sätt än träningarna, man går in tuffare under än längre period, säger Roland Nilsson inför den första träningsmatchen.

Därför vilas också en del spelare som antingen spelat landskamp i veckan – Jonatan Johansson och Ola Toivonen – eller har lite skadekänning – Niklas Skoog och Johan Andersson – och får köra löpträning istället. Jimmy Dixon och Joakim Nilsson rehabbar fortfarande efter sina respektive skador.

Vad har du för förväntningar på första träningsmatchen?
– Mest att vi får börja spela lite, egentligen, att killarna får visa upp sig elva mot elva på full plan. Det kommer inte att se bländande ut, det kommer att vara rätt mycket upp och ner i matchen. Det kommer också att bli en hel del byten imorgon, det blir bara ett fåtal som får spela 90 minuter.

Redan under fredagens förmiddagspass ute på de senaste årens träningsmatcharena Heleneholms IP fick spelarna visa upp sig elva mot elva på fullplan när det blev en god stunds tvåmålsspel på slutet. Då hade Niklas Skoog redan tvingats lämna träningen med skadekänning i knäet, medan Jimmy Dixon och Joakim Nilsson drillades av Greger Andrijevski vid sidan av planen. Johan Andersson deltog i tvåmålsspelet – som anfallare – men vilar mot Lyngby.

Av de bägge elvorna som ställdes mot varandra framstod den rödvästade som en trolig startuppställning för lördagen: Sandqvist – Vinzents, Andersson, Gabriel, Järdler – Andersson – Molins, Harbuzi, Aubynn – Ofere och Andersson som lämnar plats för Mehmeti. Det kan tilläggas att det var den gråklädda elvan Garaca – Mravac, Hansson, Theorin, Safari – Nilsson – Stefanidis, Toivonen, Hamad – Johansson, Memheti som stod för de flesta och hetaste chanserna under (den mållösa)tvåmålsspelet…

Inte en tillstymmelse till vinter och SMHI utlovar strålande sol, beskedlig vind och tre grader plus för lördagen – men efter en dryg stillastående timme i fuktrått gråväder på Heleneholm idag finns det ickedestomindre anledning att rekommendera ett lager extra på kroppen för dem som ser fram emot att ta det nya försäsongstemplet Kulladal i besittning. Mer om förhållandena där samt vägbeskrivning finns här.

Nu börjar det!

/Tobias Christoffersson

Domare
HD Danilel Stålhammar, Landskrona
AD Magnus Sjöblom, Landskrona
AD Peter Martinsson, Bunkeflostrand

Lyngby BK
1. Rune Pedersen
16. Thomas Seidelin

2. Alexander Fischer
3. Marc Møller
4. Jakob Bresemann
5. Morten Petersen
6. Andreas Bjelland
7. Morten Christiansen
8. Kasper Kristensen
9. Danny Andersen
10. Kim Aabech
11. Jesper Håkansson
12. Jesper M. Kristensen
13. Rasmus Christiansen
14. Christian Holst
17. Rang Shawkat
18. Nicolai Melchiorsen
19. Mikkel Beckmann
20. Ronni Hansen
21. Martin Andersen
23. Brian Hamalainen
24. Rasmus Marvits
25. Tem Hansen
26. Rasmus Daugaard
27. Emil Dyre
29. Lasse Rise
35. Kevin Schmidt
36. Stelian Trasborg

Trænerstab: Funktion:
Kasper Hjulmand, Cheftræner
Dennis Foss Nielsen, Ass.træner
Bent Christensen, Ass.træner