Truppen mot Landskrona BoIS

Publicerad 06 februari 2009

– Jag vill se att spelarna börjar hitta sina roller på plan och börjar fungera ihop, säger Roland Nilsson inför MFF:s andra träningsmatch 2009, mot Landskrona BoIS lördag eftermiddag på Stadionområdets plan 9.
17 man är uttagna i truppen till årets första hemmamatch.

Malmö FF-Landskrona BoIS
Träningsplan 9 lördag 7 februari 13.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dejan Garaca.

Försvarare: Ulrich Vinzents, Ricardo, David Durmaz, Gabriel, Jimmy Dixon, Robert Åhman Persson.

Mittfältare och anfallare: Jimmy Touma, Rick Kruys, Edward Ofere, Guillermo Molins, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn, Daniel Larsson, Agon Mehmeti, Daniel Andersson.

Till årets första träningsmatch pu himmaplaon har Roland Nilsson tagit ut en mer normal matchtrupp än de två hela lag som följde med till Köpenhamn förra veckan: 17 man får chansen att visa vad de går för på träningsplan 9 lördag eftermiddag.
– Vi måste börja jobba mer med laget i match nu, och sedan är det också så att det faktiskt duggar rätt tätt mellan matcherna. Vi har match på onsdag igen och därefter nästa lördag, säger Roland Nilsson och syftar på U21-lagets matchpremiär mot Stadslaget den 11:e och A-lagets bortamöte med Elfsborg den 14:e.

Vad tittar du särskilt på i lördagens match? Hur har fokus förändrats jämfört med första träningsmatchen mot FCK?
– Mot FCK visste vi att vi var lite tidigt ute, nu har vi tagit ytterligare ett steg; nu börjar löpningarna sitta, farten öka och orken blir bättre. Jag vill se att det vi tränat på i veckan satt sig, och det gäller både anfalls- och försvarsmoment, att spelarna börjar hitta sina roller på plan och börjar fungera ihop. Att sammanhanget ute på plan finns där.

I truppen gör Agon Mehmeti och Daniel Andersson årsdebut, den förre tillbaka från skada, den senare från landslagsuppdrag. Indisponibla är Niklas Skoog (sjuk), Dusan Melichárek (ljumskproblem), Jasmin Sudic och Robin Nilsson (båda med lite skadekänning och sparas därför). Babis Stefanidis tränar och spelar med laget, men saknar ännu lite efter sin långa skadefrånvaro, och varvade på fredagspasset tillsammans med Niklas Hansson vanlig träning med extra löpträning.

Läs mer om arrangemanget kring mathen här.

/Tobias Christoffersson