Truppen mot Halmstads BK

Publicerad 20 april 2008

Jeffrey Aubynns avstängning medför att Roland Nilsson gör en förändring i laget(Järdler från start) och en i truppen(Markus Halsti på bänken).

Precis som tidigare matcher så kördes sista träningspasset innan match inne på Malmö Stadion. Det märktes att truppen fått ett ökat självförtroende i och med senaste vinsten. Spelarna trivdes med vårvärmen och den fina gräsmattan. Imorgon bär det av till Örjans Vall och match mot Halmstads BK. Ett lag som Malmö FF de senaste åren spelat bra mot och plockat en hel del poäng mot både hemma och borta även om matcherna varit jämna. Matchen imorgon börjar 20.00.

Roland Nilsson om …
… Järdler från start

”Jag hoppas han gör samma fina jobb som när han har hoppat in, både offensivt och defensivt. Att vi kan ”pulsera” med honom och Berra på vänsterkanten. Båda är ju naturliga vänsterbackar.”

… om stämningen i truppen
”Vi har haft en bra stämning hela säsongen men det är klart att en seger hjälper till. Men det är viktigt att vi bibehåller koncentrationen på vad vi skall göra. Att vi gör det jobb som krävs och inte fokuserar så mycket på vad motståndarna gör.”

… om HBK som motståndare
”Ett bra lag speciellt på hemmaplan. Det är viktigt att vi har ordentlig bevakning vid deras fasta situationer och att vi fullföljer den bevakningen.”

… om att vi statistiskt har bra facit mot HBK borta(två segrar och tre oavgjorda i Allsvenskan de senaste fem åren).
”Statistik kan man inte förlita sig på. Då skulle vi inte vunnit mot Gefle.”

Truppen mot HBK

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari, Christian Järdler, Markus Halsti.

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Robin Nilsson, Labinot Harbuzi, Jonatan Johansson, Niklas Skoog, Agon Mehmeti.

Avstängd
Jeffrey Aubynn

Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott). Daniel Theorin(höften), Dejan Garaca(knä)