Truppen mot Göteborg

Publicerad 14 september 2002

Tom Prahl hoppas på ett trendbrott mot IFK Göteborg innan det är dags att åka på turne.

Följande manskap är uttaget till söndagens match på Malmö Stadion (avspark 17.00):

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Olof Persson, Daniel Majstorovic, Jussi Nuorela, Mikael Roth, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Jörgen Ohlsson, Jon Jönsson, Joseph Elanga, Andreas Yngvesson.
Anfallare: Niklas Skoog, Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

Dags att ta nya tag och komma igen efter derbydebaklet mot HIF, som blev ännu en match med de formsvackans förtecken som kännetecknat laget de senaste matcherna.
– Det var tråkigt att förlora ett derby inför allt folk på läktarna. Vi kom aldrig riktigt igång i matchen, hade få genomspelade anfall och då blir det ängsligt. Vi fick aldrig flyt, samtidigt som HIF var bättre organiserat än tidigare, men också hade mycket respekt för oss, säger Tom Prahl.

Men när Jon kom in och ni gick över till 3-5-2 hände det lite…
– Jon är en spelartyp som är bra att ha, och Mackan gjorde också ett bra inhopp. När vi fick tre centrala mittfältare vann vi matchen där, men det är inte säkert det är rätt melodi att starta med 3-5-2 eller att starta med de yngre spelarna. Vi har fortfarande en del spelare som inte lyckas i sina positioner, men det finns heller inte så mycket tid att experimentera på, och det är ju inte säkert att förändringar hade blivit bättre.

Jeppe Vestergaard in i truppen.
– Jeppe har varit bra ganska länge. Han har acklimatiserat sig nu och gjort bra ifrån sig i reservlaget. Det är jämnt i truppen och att byta spelarna på bänken ar också ett sätt för oss att hålla spelarna igång.

Någon Gustafsson-effekt har ännu inte märkts hos de för närvarande farligt lågtflygande änglarna. Mot MFF saknas dessutom centrala mittfältarna Martin Ericsson (skadad) och Sebastian Johansson (avstängd).
– Nu spelar de nog med Håkan Mild och Thomas Rosenkvist centralt istället, och de tror jag är bättre, så där drar vi ingen fördel.

Hur tror du det kommer att sluta för Blåvitt?
– Det är stort tryck på dem, men jag tror de reder ut det. Det är trots allt en fjärdedel kvar av allsvenskan.
Det låter kanske konstigt med tanke på resultatet, men Göteborg gjorde en bra match mot ÖIS. Det var Afonsos individuella prestation som avgjorde matchen, inte ett bättre lagspel. Göteborg hade mer boll och trummade på, men utan udd och spets. Det är bara att hoppas att det håller i sig och det är vi som har spetsen…

Vilket osökt leder in på det agnenäma faktum att Peter Ijeh ar tillbaka i den himmelsblå tröjan efter sin avstängning.
– Ja, och nu får vi hoppas han vänder andra kinden till… och undviker såna situationer (som skapade utvisningen). Bade Peter och Niklas är forwards som har en tendens att stå och spela, och då kan förstås försvararna attackera på ett annat sätt. Det viktiga är att hela tiden vara flyktig och rörlig.

– Jag hoppas på ett spelmässigt trendbrott. Vinst och en bra match mot Göteborg vore bra för oss inför fortsättningen, annars är det risk vi tappar geist och självförtroende. En viktig match också för att vi ska ut på turné sedan med tre bortamatcher i rad. Vi leder fortfarande allsvenskan: vi hade råd att förlora en match och vi är fortfarande med och avgör vårt öde, avslutar Tom Prahl.

/Tobias Christoffersson