Truppen mot Elfsborg

Publicerad 13 februari 2009

Daniel Andersson är tillbaka igen och ingår i den trupp på 18 man som åker upp till Borås för att ta sig an Elfsborg på lördag.
– Vi hoppas att defensiven håller samtidigt som anfallsspelet börjar fungera, säger Hans Gren inför matchen.

Elfsborgs IF – Malmö FF
Borås Arena lördag 14 februari 13.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Max-Ludwig Gustafsson.

Försvarare: David Durmaz, Jimmy Dixon, Robert Åhman Persson, Ricardo, Gabriel, Markus Halsti, Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: Jimmy Touma, Daniel Andersson, Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Edward Ofere, Agon Mehmeti, Daniel Larsson.

– Daniel kör för fullt och är med imorgon. Han tar man inte död på så lätt, konstaterar Hans Gren nöjt efter fredagens förmiddagspass inne i Kombihallen.
Lagkaptenen är alltså tillbaka igen efter den knäskada som hindrade honom från att delta i såväl förra helgens träningsmatch mot Landskrona BoIS som i veckans landskamp mot Österrike.

I övrigt dock visst manfall i MFF-truppen inför årets tredje träningsmatch, Elfsborg borta uppe på Borås Arena lördag klockan ett. Hela sju man saknades på träningen och är med Grens ord ”indisponibla” för matchspel genom olika grader av skadekänning: Labinot Harbuzi, Ulrich Vinzents, Niklas Skoog, Robin Nilsson, Dusan Melichárek, Dejan Garaca och Anes Mravac. Med två målvakter borta får U-truppens Max-Ludwig Gustafsson hoppa in och fylla upp.

Vad ska bli intressant att se i matchen imorgon?
– Elfsborg! Nä, men… vi vill som vi brukar se att det vi jobbat på i veckan fungerar ute på plan i match. Efter att ha fokuserat på försvarsspel en tid har vi under veckan börjat jobba lite mer med det offensiva spelet. Nu hoppas vi att defensiven håller samtidigt som det anfallsspelet börjar fungera, säger Hans Gren.

Elfsborg har spelat två träningsmatcher senaste veckan, förlust med 1-3 mot HIF förra lördagen och seger över allsvenska nykomlingarna Örgryte med 4-1 i tisdags.

Lördagens match spelas inne på Borås Arena och livestreamas via Elfsborgs hemsida. För 50 kronor kan den som vill köpa en kod och ta del av sändningen. Läs mer här .

/Tobias Christoffersson