Truppen mot Elfsborg

Publicerad 21 april 2009

Dags för den svåra bortamatchen mot Elfsborg på Borås Aena, avspark onsdag kväll 20.00. Edward Ofere är tillbaka i truppen, som i övrigt är densamma som senast – vilket också innebär att MFF tar 17 man med sig.

IF Elfsborg – Malmö FF
Borås Arena onsdag 22 april 20.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, David Durmaz, Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Agon Mehmeti, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Labinot Harbuzi, Jimmy Durmaz, Daniel Larsson, Edward Ofere.

Efter söndagens hemmaderby mot TFF (1-1) har MFF förberett sig inför nästa utmaning, som är en av årets svåraste bortamatcher: topptippade Elfsborg på Borås Arena onsdag kväll. Två pass på konstgräset vid Stadiongatan och så i förmiddags en stunds stängd träning inne på Malmö Stadion, bland annat för nötande av fasta situationer.
– Det blir en tuff match, där vi måste ha ett riktigt bra försvarsspel. Elfsborg är ett vältrimmat lag som vet exakt vad man gör och rullar boll bra – och de är väldigt bra på hemmaplan.

Elfsborg har inlett årets serie med två segar och två oavgjorda, och besegrade Gefle borta i förra gången, dock efter att det avgörande målet prickats in av Anders Svensson på frispark först i fjärde tilläggsminuten. Ifjol led MFF säsongens största nederlag just på Borås arena; när sensommaren och den tidiga höstens svacka var som djupast tryckte Elfsborg till de himmelsblå med hela 4-0.

Konstgräs och MFF har varit en tråkig snackis under större delen av 2000-talet, men ifjol lyckades MFF nyss nämnda förlust till trots äntligen skaka av sig alla dåliga plastgräsvibbar och prestera plusresultat på underlaget i fråga.
– Vi bevisade ifjol att vi kan spela bra på konstgräs, vi vann mot Örebro och Gefle och vi spelade oavgjort i Sundsvall, säger Roland Nilsson.

Fortsatt tätt är det mellan matcherna; efter onsdagens match väntar Mjällby borta i cupen på söndag följt av Gefle hemma nästa onsdag. Efter trelleborgsmatchen såg Roland Nilsson trötthetssymptom hos sina spelare, framför allt i första halvlek, men räknar med att återhämningstiden kommer att vara tillräcklig.
– Vi fick jobba oerhört hårt efter den starten som vi fick, men vi fick ändå inte spelet att stämma och det tog på krafterna. I andra halvlek tog vi över, men orkade inte riktigt gå med ända in i straffområdet. På våra inlägg hade vi ”en och en halv” man i straffområdet, tidigare har vi kanske haft 3-4. Det var den stora skillnaden.

Ickedestomindre erbjuder den allsvenska tabellen en behagfull anblick: MFF i topp efter fyra spelade omgångar …av trettio.
– Det är ännu tidigt på säsongen… men vi vet vad som behövs, och vi har fått en bra start.

Tobias Christoffersson