Truppen mot Elfsborg

Publicerad 27 augusti 2011

Söndag eftermiddag 16.30 på Swedbank Stadion: mycket viktigt och mycket spännande möte med guldjagande Elfsborg.

Liksom förra helgens hemmamatch mot Gais med tre tunga poäng på spel för MFF:s möjligheter att närma sig den allsvenska toppen.

Rikard Norling har nominerat en nitton man stark trupp, varifrån alltså ett namn kommer att falla bort till matchdags. I truppen kan med stor glädje noteras Johan Dahlins namn, äntligen tillbaka efter en längre skadeperiod. Där saknas däremot en kvintett spelare på grund av avstängning – Ivo Pekalski och Yago Fernandez – och skada – Jasmin Sudic (knä), Daniel Andersson (revben) och Miljan Mutavdzic (höft).
– Miljan har en känning i höftböjen som vi inte vill göra värre, kommenterar Rikard Norling.

Truppen
Målvakter:
Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Pontus Jansson, Ricardinho, Tobias Malm, Filip Helander.
Mittfältare/anfallare: Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad,  Jeffrey Aubynn, Miiko Albornoz, Amin Nazari, Dardan Rexhepi,  Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti, Simon Kroon.

Har ni hunnit hämta nya krafter efter den stora urladdningen mot Dinamo Zagreb i tisdags?
– Ja, det tycker jag. Det var bra att vi fick några dagar att hämta andan, förhoppningsvis är det nog.
Det känns som att spelarna är fräscha och mentalt redo att köra igen. Det är bra att vi möter ett lag som Elfsborg, ett fint lag med duktiga spelare och bra tränare – en utmaning.

Vad blir viktigt i matchen för er?
– Prio ett är att sätta dem under tryck och press både offensivt och defensivt. Och att vi verkligen kopplar på ordentligt så vi kommer rätt in i matchen, egentligen från nu redan fram till att matchen slutar. Elfsborg lär inte komma hit och inte vara taggade, men vi vet att vi är jättestarka hemma.

Elfsborgs aktuella allsvenska facit imponerar: av de tio senaste matcherna har Elfsborg inte förlorat någon och vunnit åtta. MFF kan dessbättre luta sig mot ganska bra hemmafacit mot just Elfsborg de senaste åren: 1-0 2010, 5-0 2009 och 1-1 2008. Vårens möte lagen emellan på Borås Arena slutade däremot med en klar förlust: 3-0.