Truppen mot Djurgården

Publicerad 14 oktober 2011

Mathias Ranégie, Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz och Jeffrey Aubynn är tillbaka i den MFF-trupp som ska göra ett nytt försök att besegra Djurgården hemma på Swedbank Stadion – lördag förmiddag 11.00.

Malmö FF – Djurgårdens IF
Swedbank Stadion lördag 15 oktober 11.00

Malmö FF:s trupp:
Målvakter:
Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Markus Halsti, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Ricardinho, Filip Stenström, Tobias Malm, Filip Helander.
Mittfältare/anfallare: Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Amin Nazari, Jimmy Durmaz, Alex Nilsson, Omid Nazari.

– Easy!
– Ta det lugnt nu!
– Spring inte ihjäl er, se till att inlägget blir bra bara!
Mycket ovanliga uppmaningar från en fotbollstränare under pågående träning, så även för Rikard Norling. Men så är omständigheterna också mycket långt ifrån normala. Tretton timmar och tio minuter efter att domaren blåst av torsdagskvällens hemmamatch mot Häcken (1-0) har MFF-truppen påbörjat sin matchförberedande träning inne på Malmö Stadion. Sjutton man är närvarande.

Inför omspelet av den match i Allsvenskans nittonde omgång som bröts efter 12 minuters spel den 30 juli. Den mellan Malmö FF och Djurgården, den i vilken Dardan Rexhepi hann göra ett mycket vackert 1-0. Men nu är det 0-0 igen, och dags för lagen att drabba samman på Swedbank Stadion igen.

För det Djurgården som tillhört tabellens bottenskikt hela säsongen är tre vinster på de fem senaste matcherna att betrakta som formstarkt, även om det blev 0-0 mot kvalplatskonkurrenten – konkurrens om att slippa, då – Syrianska allra senast och hemmaförlust mot IFK Göteborg näst senast. Våmötet på Stockholms Stadion mellan Djurgården och MFF slutade med himmelsblå 1-0-seger, målet av Jimmy Durmaz i 90e minuten.

I MFF:s matchtrupp är Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz, Jeffrey Aubynn och Mathias Ranégie tillbaka, medan ett gäng spelare som startade mot Häcken vilar helt.

– Vi ställer upp med en annan typ av lag än mot Häcken. Samma spelidé men andra instinkter, andra kynnen hos andra spelare. Jag vill att vårt passningsspel sa flyta och att vi är bra i vårt beslutsfattande. Imorgon blir det viktigt att vi håller balansen på mittfältet, för vi kommer att ha många offensiva spelare där, säger Rikard Norling inför matchen.

Tobias Christoffersson