Truppen mot Alkmaar

Publicerad 29 november 2011

– Det känns bra. Vi är laddade till tänderna, säger Rikard Norling inför årets sista hemmamatch: holländska ligaledarna AZ Alkmaar i Europa League.

Malmö FF – AZ Alkmaar
Swedbank Stadion onsdag 30 november 19.00

Malmö FF:s trupp:
Målvakter:
Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Markus Halsti, Pontus Jansson, Yago Fernandez, Ricardinho, Tobias Malm.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Miiko Albornoz, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti, Alex Nilsson.

Föreliggande spelarmaterial beskrivs av MFF-tränaren som ”en bruttotrupp”, det vill säga en del namn ska bort innan avspark. Saknas på grund av skada/rehab gör Jasmin Sudic, Ivo Pekalski och Amin Nazari; annars är alla tillgängliga.

Två matcher kvar i Europa Leagues gruppspel. Austria Wien borta 15 december, och så AZ Alkmaar hemma onsdag kväll. Efter en intensiv, matchtät säsong, särskilt under hösten, har laget nu fått näranog fyra veckor av lite lugnare lunk och många och bra träningar. Samt en träningsmatch, mot irländska Shamrock förra veckan (2-0).

– Det känns bra. Vi är laddade till tänderna. Det är en skön känsla att vi har kunnat träna ordentligt, och de här matcherna är väldigt motiverande. Vi vill göra en riktigt bra insats och ta våra första poäng i Europa League-gruppspelet, säger Rikard Norling.

Lagkapten Daniel Andersson instämmer.
– Jag tycker det har varit en bra period för oss. Vi har tränat bra under en längre tid, och vi fick en ganska bra genomkörare mot Shamrock. Vi har bland annat jobbat mycket med vårt presspel, och nu får vi testa det mot ett väldigt bra lag. Jag hoppas vi klarar det bra.

Efter fyra mer eller mindre men dock klara förluster i gruppspelet tar MFF sikte på ett trendbrott i årets sista hemmamatch, där finns förhoppning om en riktigt fin publiksiffra på Swedbank Stadion höstens sista kväll, över tio tusen är inom räckhåll. Publiken kommer att få se de himmelsblå allsvenska bronsmedaljörerna ta sig an en holländsk ligaledare i fin form, anförda inte minst av svenskarna Rasmus Elm och Pontus Wernbloom. 4-1 i holländsk favör slutade bortamötet, den första gruppspelsmatchen i Europa League.

– Jag tror vi är bättre förberedda nu än när vi gick in i gruppspelet. Man måste uppleva matcherna för att verkligen lära sig. Särskilt som spelare; det är därute som man verkligen får känna på skillnaden, säger Rikard Norling.