Truppen mot AIK

Publicerad 24 september 2011

Det är ett MFF som stärkt av onsdagens 5-1-seger över HBK på söndag fortsätter jakten på toppen med hemmamatch mot tabelltrean AIK. Agon Mehmeti är tillbaka i MFF-truppen.

Malmö FF-AIK
Swedbank Stadion söndag 25 september 16.30

Malmö FF:s trupp:
Målvakter:
Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Markus Halsti, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Ricardinho.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti.

MFF gjorde lördag middag en lättare träning inne på Swedbank Stadion i strålande höstsol . Ett MFF stärkt av onsdagens fina seger över HBK, den första på fyra matcher och dessutom med fem mål gjorda framåt.

– Den segern behövde vi. Vi behövde få lite positiv feedback, för vi har känt att vi haft det i oss men inte fått ut det i resultat, bland annat i matcherna mot Göteborg och Alkmaar. Det var bra att vi fick det beskedet, säger Rikard Norling.

Som gör en förändring i matchtruppen: Agon Mehmeti – borta med skadekänning senast – är tillbaka. Yago Fernandez är också tillbaka efter sin skadekänning, men ännu bara i träning; han gjorde nu sitt första pass för veckan.

För motståndet svarar AIK, trea i tabellen och hela 12 poäng före MFF men också med två matcher mer spelade. AIK kommer till spel med en färsk förlust i bagaget, 0-1  i stockholmsderbyt mot Djurgården, men dessförinnan med fem raka segrar.

– De kommer från ett derby som de ägnat mycket kraft, och är säkert revanschsugna. Men jag tror å andra sidan inte att de är helt bekväma med att komma ner till Malmö.

Bortamötet på Råsunda slutade 2-0 till AIK, för övrigt Rikard Norlings första match som MFF-tränare.
– Då hade jag gjort fyra timmar med laget, nu har jag betydligt längre tid. Så det kommer att bli helt annorlunda ur det perspektivet. Sedan är det vår hemmaplan, och våra förutsättningar som gäller.

Några särskilda bitar som föll på plats i segermatchen mot HBK som ni kan ha nytta av också mot AIK?
– Det är en ny match med nya förutsättningar, AIK har nog bättre självförtroende och försvarar sig bättre än HBK skulle jag tro; det lär bli svårare att forcera dem.  Men vårt inläggsspel och vårt djupledsspel var bättre mot HBK och kan nog såra AIK också om vi får igång det. Vår ambition och vår rörlighet, framför allt att ta extra löpningar utan boll, var jättebra.

Den obligatoriska frågan inför match denna speltäta höst – hur är det med slitenheten i laget? Norling är positiv.
– Just nu känner i oss väldigt energifyllda. Efter matchen mot Alkmaar tror jag det var som värst hittills, och vi hade ett snack då. Vi vill vinna, och vi är i bra form. Vi ska ut och köra imorgon, det blir inte lätt att ta oss.