Truppen mot AIK

Publicerad 21 oktober 2008

Avstängningar, skador och kort tid mellan matcherna ställer till det för MFF inför säsongens näst sista allsvenska hemmamatch mot AIK på onsdag.
– Det är tufft, men det finns ju inte så mycket annat vi kan göra än att gå ut och köra, säger Roland Nilsson.

Malmö FF – AIK
Malmö Stadion onsdag 22 oktober 19.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dejan Garaca.
Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Robert Åhman Persson.
Mittfältare/anfallare: Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Joakim Nilsson, Edward Ofere, Robin Nilsson, Jimmy Touma, Labinot Harbuzi, Agon Mehmeti, Mike Jensen, Guillermo Molins.

Avstängda: Daniel Andersson och Ola Toivonen (båda tre varningar), Dusan Melichárek (disciplinära skäl).
Skadade: Babis Stefanidis, Jonatan Johansson, Markus Halsti, Christian Järdler, Anders Andersson.

Det var en ganska sammanbiten Roland Nilsson som efter en regnpiskad förmiddagsträning gav några kommentarer inför onsdagens hemmamatch mot AIK, säsongens näst sista. Och inte att undra på. Tränarparet tvingas till åtminstone en handfull förändringar truppen och i startelvan, och det med osedvanligt kort tid mellan matcherna, endast två dagar.

Inte nog med att nyckelspelarna Daniel Andersson och Ola Toivonen båda fick sin tredje varning mot GAIS och därmed är avstängda, och att Dusan Melichárek straffade bort sig själv från medverkan genom sin mindre genomtänkta pantomim mot GAIS-klacken efter matchen i söndags. Dessutom ligger Christian Järdler hemma med feber och halsont. Och dessutom tvingades Anders Andersson lämna träningen med känning i en lårbaksida och är med största sannolikhet inte tillgänglig.

– Det är bara så typiskt. Normalt sett hade vi kanske haft en vecka på oss, men nu har vi knappt haft någon tid alls att träna in de nya spelare som ska in. Det är tufft, men det finns inte så mycket annat vi kan göra än att gå ut och köra, säger Roland Nilsson.

Frånvarolistan banar vägen för en några nya spelare i truppen. Debut i allsvensk trupp för tredjemålvakt Dejan Garaca, 17 år gammal. Mike Jensen tillbaka, och han får sällskap av Robin Nilsson, som varit utlånad till IFK Malmö sedan i somras men nu åter är i träning med MFF.

Hur har du smält den tappade ledningen mot GAIS senast?
– Vi gör en mycket bra första halvlek. Sedan chansar GAIS, de har ju inget att förlora, och jag tycker att vi klarar den första anstormningen. Men sedan får de sitt mål och luft under vingarna, samtidigt som vi blir oroliga. Vi har ett par bra lägen att ta oss igenom, men stupar på sista passningen.

Det är två av höstsäsongens svagaste lag som ställs mot varandra imorgon kväll på Stadion. MFF har mäktat med fyra segrar på femton försök efter EM-uppehållet och AIK tre, varav den senaste 1-0 hemma mot jumbon IFK Norrköping i lördags.
– AIK är ett bra spelande lag som löper oerhört mycket i matcherna. Och de har fått en extra dag att vila och ladda batterierna.

Efter den förlorade segern mot GAIS parkerar MFF på en frustrerande tolfteplats med fyra omgångar kvar att spela. Ännu är emellertid allsvenskan så pass jämn i mittskiktet att chans finns till några plockade pinnhål och rentav en plats på övre halvan.
– Hade vi tagit två poäng till i söndags hade vi kunnat vara med i andra änden av tabellen. Men det har hänt förut i år – vi skjuter oss själva i foten när vi har ett läge. Vi har mycket att jobba med till nästa säsong, säger Roland Nilsson.

/Tobias Christoffersson