Truppen 2004

Publicerad 09 februari 2004

Transfermarknaden har lugnat ner sig för den här gången. Malmö FF är sedan ett tag tillbaka igång med försäsongsträningen på allvar. Här presenterar hemsidan en liten summering av spelartruppen inklusive Tom Prahls kommentarer om årets lärlingar.

Malmö FF har en trupp bestående av två målvakter, sexton utespelare och sju lärlingar

Nya spelare 2004
Igor Sypniewski, forward
Afonso Alves, mittfältare
Patrik Andersson, back
Glenn Holgersson, back
Joel Ringström, målvakt

De etablerade spelarna skrivs det väldigt mycket om så vi tänkte hoppa över dem och ägna oss lite mer åt lärlingarna. Så här kommenterar Tom Prahl årets lärlingar i Malmö FF.

Lärlingar 2004:
Joakim Moberg, målvakt:
”…gjorde en bra insats mot OB, till och med mer än vad man kan begära. Han är lite kort när det gäller räckvidden men har hög ambition och han skall fortsätta träna och smälta den här ökade träningsmängden”

Max Fuxberg, back:
”…är en stark spelare med bra fysik, bra i luften, brytsäker, ganska bra en mot en. Spelförståelse och mognad är det som skall utvecklas men hans fysiska egenskaper är riktigt bra. Det finns hopp för honom.”

Johan Nilsson Guiomar, back:
”…gjorde en strålande match mot OB. Han var matchens behållning och tog ett par kliv framåt i den här matchen. Han har också fina fysiska kvalitéer och är väldigt svår att springa ifrån. Är ganska spänstig men har inte lyckas samordna detta eftersom han har lite svårt att läsa spelet. Men som sagt nu senast visade han prov på både bra positionsspel och bra individuella färdigheter.”

Thommie Persson, back:
”…är i samma sits som Darko, kom in sent i A-truppens träning. En bra lagspelare och bra på att läsa spelet. En klok spelare som kan spela på olika positioner men är förmodligen bäst som mittback”

Joakim Nilsson, mittfältare:
”…är den som hunnit längst. Han uppträder moget och har spelat i J-landslaget. Har tekniska kvalitéer och spelförståelse. Han kan mycket väl, om han får vara skadefri i år, göra något riktigt bra. Matchen han gjorde mot Stadslaget, låt vara på det underlaget och motståndet, visade att han är långt kommen. Hans fysik är kanske inte riktigt i paritet med de mest rutinerade”

Behrang Safari, mittfältare:
”…har individuella fina kvalitéer såsom huvudspel, snabbhet, inlägg, skott. Har precis blivit uppflyttad så det kommer att ta lite tid men när han får ihop de tekniska kvalitéerna med spelförståelsen, som måste utvecklas, då har vi en riktigt, riktigt bra spelare”

Darko Lukanovic, forward:
”…är en duktig forward, ganska snabb och stark i kroppen. Han har gjort stora framsteg med tanke på att han bara varit med A-laget ett halvt år. Han håller på att lära sig grunderna men han har potential att vara med och sitta på bänken i år”

Långtidsskadade:
Jörgen Ohlsson

Driss El Asmar, söker ny klubb

De båda lärlingarna Alexander Malmström och Bovar Karim tränar med U-laget pga. långtidsskador.

Utlånade spelare:
Markus Rosenberg, Halmstads BK

Spelare som lämnat föreningen:
Lee Baxter, klubb ej klar
Peter Ihej, IFK Göteborg
Erik Johansson, Hammarby IF
Matias Concha, , Djurgårdens IF
Jeppe Vestergaard, Herfölge BK
Kristian Bergström, Åtvidabergs FF
Jussi Nourela, Elazigspor, Turkiet
Billy Berntsson, Herfölge