Triss i DM-guld

Publicerad 19 september 2013

(Foto: Skånes FF Thomas Persson)

Under gårdagen avslutades årets DM för ungdomar. MFF deltog i samtliga tre ungdomsklasser (P14, P16, junior) och stod som slutliga vinnare i alla.

P14 vann finalen mot BK Olympic med 4-0, där målskyttarna var Teddy Bergqvist 2, Oscar Petersson, Max Olsson. P16 å sin sida vann en jämn final mot Landskrona BOIS med 2-1. Här var målskyttarna Johan Brannefalk, Onur Körhan. I klassen med de äldsta ungdomarna vann MFFs juniorer mot Trelleborgs FF med 5-1, målskyttar var Piotr Johansson 3, Zia Sackirovski 1, Petar Petrovic. MFF kammade således hem DM-guld i alla årskullar år 2013, något vi ska vara stolta över.

– Inom MFF ungdom har vi inte speciellt många resultatmål, men vi vill såklart alltid vinna varje match. DM däremot är ett delmål som vi har. Vi tycker att det ibland är bra att få ett tydligt utstakat mål att sträva emot, det är ju trots allt så det kommer att se ut för ungdomarna i framtiden. Dessutom är det en extra bonus att vinna DM för P14 då den ger laget chansen att spela slutspel i svenska Nike-Cup, där vinnare går vidare till det europeiska slutspelet av nämnda cup. Till det slutspelet har våra 96:or och 98:or lyckats kvalificera sig. Här får lagen väldigt bra motstånd och en viktig erfarenhet att ta med sig, berättar Mats Engqvist.

Av tradition är MFFs ungdomar duktiga i DM, det visar också statistiken. De senaste fem åren har MFF vunnit 12 av 15 gånger, P14 har vunnit fem av fem gånger, P16 fyra av fem och juniorerna tre av fem gånger. En stark tradition och en stor bedrift samt ett bra kvitto på att det finns stor potential hos MFFs ungdomar. Vi gratulerar alla deltagande ungdomar, samt ledare och hoppas att MFF ungdom fortsätter på den inslagna vägen så att vi får se många från det egna ledet ta sig hela vägen upp till A-laget.

/Filip Skog