Tredje raka segern

Publicerad 17 april 2023 i Herr,Nyheter

Tredje raka uddamålsvinsten när IFK Göteborg besegrades på Gamla Ullevi i klassikermötet.

Nyckelhändelser

Minut 1: Avspark inför fullsatta läktare och vårsol på Gamla Ullevi.

Minut 12: Mycket kamp och mindre skönspel präglar matchens inledning.

Minut 20: MÅL! Sören Rieks utmanar i den vänstra delen av straffområdet, tar sig förbi sin försvarare och spelar in till Isaac Kiese Thelin som enkelt kan raka in sitt fjärde mål för säsongen.

Minut 45+4: Domare Fredrik Klitte blåser av den första halvleken. Uddamålsledning i paus.

Minut 52: Christiansen vinner ett motlägg på mittplan och får yta att springa på. Trots bra skottläge väljer kaptenen att testa passning in i mitten och MFF får nöjda sig med hörna.

Minut 63: Nära ett baklängesmål när ett inspel från vänster håller på att ställa Johan Dahlin men målvakten får tag i bollen.

Minut 73: En soloräd från Busanello ger Christiansen ett bra läge från mitten av straffområdet men avslutet går rakt på hemmamålvakten.

Minut 87: Taha Ali rundar sin försvarare på vänsterkanten och viker in för avslut men får inte kraft i skottet som räddas enkelt.

Minut 90+4: Slut! IFK Göteborg lyckas aldrig hota på allvar och MFF vinner på Gamla Ullevi.

Henrik Rydström efter matchen

– Jag är givetvis nöjd med segern och många saker i spelet också. Jag nämnde innan att vi skulle möta ett sårat djur som med hårt jobb, fight och passion skulle bli en utmaning för oss. Det får vi möta också.

– I inledningen av matchen är Blåvitt nära att komma in bakom oss. Vi känns lite tveksamma i hur vi ska sortera och de får fast oss i presspelet. Men så hittar vi rytmen och får ett lugn i spelet och kan etablera spel på deras planhalva. Minus några situationer har vi bra kontroll.

– Målet är sånt man drömmer om när man skissar på hur vi ska anfalla och försöker föra det vidare till spelarna. De tar det och gör det dubbelt så bra som man tänkt. Det är inte alltid man njuter i det här jobbet men där njöt vi på bänken.

– Vi hanterar ledningen på ett bra sätt. Om jag fick önska hade vi utnyttjat våra kontringar lite bättre. Det är väl det enda jag kan klaga på.

Mål

IFK Göteborg:
Malmö FF: Kiese Thelin (20′)

varningar

IFK Göteborg: Trondsen (60′)
Malmö FF: Rieks (9′), Busanello (11′), Kiese Thelin (45′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Derek Cornelius, Gabriel Busanello
Hugo Larsson, Sergio Peña (Lewicki 88′)
Stefano Vecchia (Ceesay 74′), Anders Christiansen, Sören Rieks (Ali 62′)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Ismael Diawara, Samuel Kotto, Martin Olsson, Oscar Lewicki, Joseph Ceesay, Hugo Bolin, Moustafa Zeidan, Sebastian Nanasi, Taha Ali

huvudpartners

officiella partners