Tredje raka segern i Allsvenskan när MAIF besegrades

Publicerad 24 juli 2021 i Herr,Nyheter

Två snabba mål i den andra halvleken bäddade för tredje raka segern i Allsvenskan när Mjällby besegrades på Strandvallen med 2–0. Johan Dahlin höll sin tredje nolla för säsongen och 17-årige Markus Björkqvist fick hoppa in och göra allsvensk debut.

NYCKELHÄNDELSER:

1′ På ett soligt Strandvallen i Mjällby sparkade Malik Abubakari igång spelet inför 50 tillresta bortasupportrar.

10′ Oscar Lewicki slog en fin djupledsboll till Veljko Bimancevic som utmanade och fick till ett avslut mot den vid vänstra stolproten. Mjällbys målvakt räddade.

12′ Veljko var inblandad i mycket under de inledande minuterna. Här var han framme igen när han med en hörna från höger hittade Franz Brorsson vars avslut med bredsidan gick över ribban.

19′ Franz Brorsson bröt en Mjällbypassing centralt och breddade ut till Birmancevic som skickade in ett snabbt inlägg – Adi Nalic testade på ett tillslag men skottet gick utanför.

21′ Adi Nalic höll sig framme på nytt efter att ha brutit sig loss från Mjällbyförsvararna och testat ett avslut med yttersidan. Bollen över ribban.

53′ MFF bjöd på en snabb spelvändning. Veljko fick bollen ute till vänster sökte sig in centralt. Med en välplacerad bredsida prickade han stolpen bakom Mjällby-målvakten.

56′ MÅÅL! Gästerna spräckte målnollan på Strandvallen när Veljkos högerhörna dök ner perfekt på Adi Nalics panna som prickade ribban och med viss hjälp från en Mjällby-försvarare letade sig bollen in i mål.

61′ MÅÅL! MFF fick en frispark på egen planhalva. Veljko stack i djupled, Eric uppfattade hans löpning och drog iväg en svepande boll. Velko nickade ner bollen till sig själv, grundlurade hemmamålvakten och kunde sedan enkelt rulla in 0–2 i öppet mål.

85′ Med fem minuter kvar av matchen fick Markus Björkqvist hoppa in och göra Allsvensk debut. 17-åringen som började spela fotboll i MFF som 11-åring klev in på det centrala mittfältet.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Vi roterar mycket idag, gör sex förändringar sedan sist och jag är imponerad över alla de spelarna som får chansen idag. De går in och tar chansen och visar en stor vilja och kreativitet. Det är inte alltid lätt att kliva in och leverera när man vill visa upp sig men jag är väldigt nöjd och glad över den energi vi visar upp.

– Vi ställer upp med en offensiv elva och jag tycker att vi bjuder på många fina kombinationer i vårt anfallsspel och gör det svårt för vår motståndare idag. Veljko får kröna en fin insats med att göra ett mål och en assist och det glädjer mig att se hur han vill delta i spelet från sin position ute på kanten. Vi är inne i en period med många matcher, något vi älskar, och jag tycker det syns på killarna och hela organisationen.

– Samtidigt låter vi en hel del unga killar få speltid idag. Markus (Björkqvist) får hoppa in och göra sin allsvenska debut till exempel. Vi har en fantastisk ungdomsorganisation som inte bara är duktiga på att fostra kloka fotbollsspelare utan också på att förbereda killarna på vad som väntar dem när de tar steget över till seniorfotboll.

Mål:

MAIF:
MFF:
Självmål (56′), Veljko Birmancevic (61′)

Varningar:

MAIF: Enoch Kofi Adu (42′), David Löfqvist (60′), Mamudo Mouro (81′)
MFF:
Eric Larsson (17′)

Laguppställning:

Johan Dahlin,
Eric Larsson (Felix Beijmo72′), Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Niklas Moisander,
Sebastian Nanasi (Markus Björkqvist 85′), Oscar Lewicki (Pavle Vagic 46′), Adi Nalic (Peter Gwargis 85′)
Jo Inge Berget, Malik Abubakari (Sören Rieks 84′), Veljko Birmancevic

Ersättare: Marko Johansson, Sören Rieks (84′), Pavle Vagic (46′), Felix Beijmo (Eric Larsson72′), Anel Ahmedhodzic, Peter Gwargis (85′), Markus Björkqvist (85′).

huvudpartners

officiella partners