Tre ungdomslag i SM-slutspel! ***Uppdaterad***

Publicerad 14 oktober 2009

I veckoslutet går SM-slutspelet för P16, juniorerna och U21 vidare. P16 har semifinal borta mot Hammarby IF, juniorerna spelar kvartsfinal hemma mot BK Häcken och U21 möter Falkenberg hemma på Malmö Stadion.

U21 SM-slutspel,kvartsfinal

Malmö FF- Falkenbergs FF, torsdag 15 oktober 17.00, Malmö Stadion

Övriga matcher:
IF Brommapojkarna- Helsingborgs IF
Kalmar FF- Östers IF
Halmstads BK- Ängelholms FF

J SM-slutspel, kvartsfinal

Söndag 18 oktober
J SM-kvartsfinal
15.00 Malmö FF – BK Häcken
Malmö Stadion

Inför kvartsfinalen
Malmö FF J var spellediga förra helgen eftersom det var landslagsläger för både P17 och P18. Alex Nilsson spelade två träningslandskamper i Holland med P17-laget och Pontus Jansson, Muamet Asanovski och Filip Stenström hade EM-kvalat med P18-laget i Bohuslän mot Georgien, Montenegro och Ukraina. Men alla spelarna är hemma igen och aktuella för spel till helgen då J-laget tar sig an BK Häcken.
Lagen möttes två gånger i grundserien och då vann MFF hemma mot Häcken med 2-1 medans returen på Rambergsvallen slutade oavgjort, 2-2. BK Häcken är också en framgångsrik ungdomsförening som ofta är väl framme i slutspelet för juniorer. 2007 möttes MFF och Häcken i kvartsfinal. Den matchen spelades på Rosengårds IP och trots en kraftig MFF-dominans både spelmässigt och chansmässigt så vann Häcken med 1-0. Senast BK Häcken blev svenska mästare för juniorer var 2005 då man vann finalen mot Hammarby med 5-1. En viss Daniel Larsson stod bland annat för tre mål i finalen.

Malmö FF besegrade Halmstads BK i sin åttondelsfinal och BK Häcken vann hemma mot Västerås med 1-0.

Övriga kvarsfinaler
Vasalunds IF – Kalmar FF
Hammarby IF – AIK
IF Elfsborg – IF Brommapojkarna

P16 SM-slutspel, semifinal

Lördag 17 oktober
P16 SM-semifinal
16.30 Hammarby IF – Malmö FF
Kanalplan IP, Stockholm

Semifinal 2
IF Brommapojkarna- Helsingborgs IF

Inför semifinalen
Malmö FF P16 är för fjärde året i rad i minst semifinal i SM, har spelat final de två senaste åren och blev svenska mästare 2007. Just 2007, liksom i år, besegrade MFF Elfsborg i kvartsfinalen och ställdes sedan mot Hammarby i semifinalen. Då vann MFF med 3-2 hemma på Malmö Stadion och besegrade därefter Djurgården med 5-1 i finalen. Hammarby är duktiga på ungdomssidan och årets semifinalplats är inte något ovanligt för deras P16. Man har förutom i år varit i minst semifinal tre av de senaste fyra åren och blev mästare senast 2006.
I år har ”Bajen” på vägen till semifinal besegrat Triangelns IK i åttondelsfinal med 5-1 och AIK i kvarsfinalen med 2-1.
Malmö FF:s väg till semifinal har gått via seger mot Asarums IF i åttondelsfinal med 4-0 och Elfsborg i kvartsfinal med 5-1.
Den andra semifinalen spelas även den på lördag kl. 16.30 då IF Brommapojkarna och Helsingborgs IF gör upp på Grimsta IP.

Skulle Malmö FF vinna semifinalen så blir det hemmamatch i finalen nästkommande helg.

Välkomna att heja fram våra himmelsblå pågar. Ni som inte kan vara på plats behöver inte misströsta.
Malmö FF:s hemsida kommer att rapportera från matcherna.

Vi vill också göra de som skall se juniormatchen på söndag uppmärksamma på att det samtidigt pågår en matmässa på Swedbank Stadion(besök den gärna innan) 
Kom i tid så ni hinner hitta en parkeringsplats innan matchen börjar.