Tre nya poäng på Malmö Stadion

Publicerad 21 maj 2022 i Dam,Nyheter

Det dröjde fram till den 37:e minuten innan Melina Skarström kunde spräcka målnollan i hemmamatchen mot Furulunds IK. I den andra halvleken lossnade framåt för himmelsblått och till slut skrevs segern till 5–0 efter att bland annat Holly Persson klivit in och blivit målskytt.

Sofia Anker avslutade målskyttet på Malmö Stadion när Furulunds IK besegrades med 5–0.

MATCHFAKTA

Mål
Malmö FF: Melina Skarström (37′) (70′), Madeleine Hejde (53′), Holly Persson (75′), Sofia Anker (81′)
Furulunds IK:

Holly Persson, Efter matchen:

– Jag fick veta igår att jag skulle spela med A-laget idag. Det var en rolig match att spela. Det var en tuff motståndare som verkligen smällde på i närkamperna och vi var tvungna att spela i högt tempo. Så fort vi spelade med snabba passningar och få tillslag så skapade vi farliga lägen framåt.

– Det satt lite hårt inne idag men jag tyckte ändå att vi behöll lugnet i spelet. Det blev lite kaosartat emellanåt när vi slarvade och hade en del felpassningar. I halvtidsvilan snackade vi ihop oss och pratade mycket om att vi skulle våga hitta fötter på våra anfallare och samtidigt utnyttja ytorna på kanterna bakom deras ytterbackar. Jag tycker det blev bättre under den andra halvleken.

Fredrik Jahnfors, efter matchen:

– Vi väntade oss det tuffaste motståndet i serien hitintills och så här efter matchen kan jag konstatera att så var det. De spelar välorganiserat och har en tydlig spelidé med flera bra spelare. Man kan ju tänka att vi inte är så nöjda med vår första halvlek idag, det står bara 1–0 och så vidare, men vi gjorde det ändå rätt så bra tycker jag. Det gick kanske lite för långsamt emellanåt men annars tycker jag ändå att vi hanterar uppgiften bra.

– Emma får göra två riktigt imponerande ingripanden och hon räknas ju absolut lika mycket som de andra i laget. Våra målvakter sliter och tränar stenhårt varje vecka. Det kan tyckas vara en otacksam roll med tanke på att vi har så mycket boll och sällan släpper till några lägen bakåt så därför vill jag passa på att ta tillfället i akt och berömma våra målvakter. För det är inte lätt att vara fokuserad när lägena väl kommer.

– Så länge vi behåller tålamodet i vårt spel så vet vi att vi kommer lösa uppgiften till slut. Vi har ju ett enormt bollinnehav och att som motståndare bara springa och jaga och hålla sina positioner är påfrestande. I några matcher har vi blivit lite stressade av att målen inte trillar in men jag tycker vi har blivit bra mycket bättre på det – att förlita oss på vår egen kapacitet och behålla lugnet. För lägena kommer och då kommer också målen.

huvudpartners

officiella partners