Tre nya poäng när BK Häcken besegrades

Publicerad 18 april 2021 i Herr,Nyheter

Full pott efter två omgångar. Det är facit för Malmö FF efter 2–1 borta mot BK Häcken på söndagseftermiddagen. Anel Ahmedhodzic och Sören Rieks hette matchens himmelsblå målskyttar.

Erdal Rakip och Anel Ahmedhodzic var glada efter MFF:s andra raka seger i årets Allsvenska.

Nyckelhändelser

Minut 8: MÅL! Anel Ahmedhodzic nickar in 1–0 efter ett fint inlägg av Anders Christiansen.

Minut 12: Alexander Jeremejeff tar sig in i straffområdet och avslutar med vänsterfoten. Marko Johansson räddar skottet till hörna.

Minut 18: Godswill Ekpolo tar sig fram på högerkanten, in i straffområdet och avslutar någon meter höger om Marko Johansson.

Minut 20: MÅL! Sören Rieks gör 2–0 till MFF. Jonas Knudsen med ett inspel från vänster som Rieks möter på volley och styr in bollen i bortre hörnet.

Minut 47: Anders Christian skjuter precis utanför straffområdet. Pontus Dahlberg räddar och Ola Toivonen är framme och är nära att peta in returen.

Minut 53: BK Häcken reducerar till 2–1 genom Bénie Adama Traore.

Minut 64: Jeremejeff skjuter tätt utanför innanför straffområdet.

Minut 70: Amin Sarr tar sig in till höger i straffområdet och avslutar, men Pontus Dahlberg är med och klarar.

Minut 86: Jo Inge Berget håller sig framme efter en hörna. Hans halvvolleyavslut går utanför.

Minut 88: Ola Toivonen och Anders Christiansen kommer fria mot BK Häckens målvakt. Toivonen spelar Christiansen som skjuter utanför i fritt läge.

Jon Dahl Tomasson efter matchen:

– Vi har fått en fantastisk start på säsongen, det känns fint. Vi har två bra lag men ändå vunnit övertygande och spelat fin offensiv fotboll i perioder, det är vi glada och nöjda över. Men vi vill bli ännu bättre. Vi ska attackera guldet och inte försvara det.

– Generellt tycker jag att vi gör en fin insats idag och det är vi glada över. Spelarna gör det bra. Jag tycker spelarna samarbetar bra och arbetar för varandra både med och utan boll. De hade svårt att hantera vårt övertag på det centrala mittfältet och jag tycker vi krigar på riktigt bra centralt i banan.