Tre nya lärlingar in i A-truppen

Publicerad 23 november 2012

Malmö FF väljer att flytta upp tre spelaren från de egna ungdomsleden och skrev idag lärlingskontrakt med Pawel Cibicki, Alexander Blomqvist och Pa Konate.

MFF:s ungdomslag har haft ett framgångsrikt 2012 och utbildad många duktiga fotbollsspelare. Förra veckan flyttades målvakten Sixten Mohlin upp i A-truppen och idag fick han sällskap av ytterliggare tre spelare från MFF:s egna ungdomsled. Backarna Pa Konate och Alexander Blomqvist samt mittfältaren Pawel Cibicki skrev idag på vars ett lärlingskontrakt med MFF.

– Det känns helt fantastiskt! Det är detta jag har kämpat för ända sedan jag kom till MFF för fem år sedan. Jag har gått hela vägen från U17 upp till A-laget så det känns häftigt måste jag säga, berättar mittfältaren Pawel Cibicki.

Pawel Cibicki har under året varit prövat på en del A-lagsfotboll när han var med och spelade mot West Bromwich Albion och SS Lazio i somras.

– Matchen mot Lazio var något speciellt, en fin upplevelse. De andra grabbarna i laget tog emot mig väl och jag kom in i det väldigt snabbt. Jag fick även göra assist i den matchen och det är något jag kommer minnas länge. Men bara för att jag spelade några matcher i somras så kände jag inte att det var klart att jag skulle bli uppflyttad i A-truppen utan jag har fortsatt att kämpa på, berättar Cibicki.

Malmö FF har under de senaste åren fostrat många duktiga mittbackar och många av dem som tittat på MFF:s ungdomsmatcher förutspår att Alexander Blomqvist kommer bli nästa mittbacksgigant.

– Det känns såklart väldigt roligt att jag fått ett lärlingskontrakt. Det är klart att det går mycket snabbare när man tränar med A-laget men jag känner att jag har kommit in i det bra den senaste tiden då jag först var på landslagsläger och sen kom tillbaka hit för att träna med A-laget, säger Blomqvist.
Vad blir det närmsta mål nu?
– Jag vill såklart spela. Men ett realistiskt mål är att få vara med i matchtruppen någon gång nästa år, säger Alexander Blomqvist.

Redan förra året var det många som pratade om ytterbacken Pa Konate och hans otroligt mogna spel för sin unga ålder.

– På slutet av säsongen har jag haft det lite på känn att jag kanske skulle få bli uppflyttade så detta känns såklart väldigt bra att jag fått denna chansen och ser fram emot nästa säsong, säger Pa Konate.
Rätt bra start på helgen?

– Ja det är klart, detta måste firas, skrattar Pa Konate.