Traustason: ”Vi spelade klokt”

Publicerad 01 september 2019 i Nyheter

Arnór Traustason kom med i målprotokollet mot Kalmar FF och var nöjd efter 5-0-segern på Guldfågeln Arena.

– Vi startade matchen bra och fick in ledningsmålet tidigt. Efter att Kalmar fick det röda kortet så tycker jag att vi spelar klokt, vi försöker hålla i bollen och få till långa anfall för att trötta ut dem. Det lyckades vi med och vi gjorde många mål dessutom, säger Traustason efter matchen.

Sören Rieks och Markus Rosenberg stod för MFF:s tre första mål på Guldfågeln Arena innan Arnór Traustason fick en fin träff fram till 4-0 i den 60:e matchminuten.

– Vi hade ett bra kombinationsspel på vänsterkanten, sedan vände jag runt och sköt mot bortre hörnet. Det var ett av många fina anfall idag och riktigt skönt att se den gå in i mål.

– Sedan gjorde vi mål på straff också, det känns så klart fantastiskt att vi satte den.

Jo Inge Berget avslutade målskyttet med en kvart kvar av ordinarie tid och MFF vann till slut med 5-0. Arnór Traustason är nöjd med den gångna veckan.

– Det har varit en fin vecka, vi tog oss in i Europa League igen, det är starkt. Samtidigt har det varit en tuff period med många matcher men det gäller att hitta tillbaka till vårt spel från förra året. Vi vill vinna både i Allsvenskan och i Europa-gruppspelet, vi vet att vi kan och vi kommer att göra det också.

huvudpartners

officiella partners