Tränarna efter matchen

Publicerad 27 september 2009

Kommentarer av Roland Nilsson och Hammarbys tränare Thom Åhlund från presskonferensen efter matchen.

På presskonferensen efter MFF:s fjärde raka seger och tredje på en vecka fick gästande lags tränare som brukligt är första ordet.

– Vi är sett över matchens 94 minuter sämre än MFF, så resultatet är inte något att orda om. Samtidigt är det frustrerande för oss att vi bjuder på mycket av MFF:s omställningsspel, egentligen ända fram till 60-70 minuter. Vid både 1-0 och 2-0 har vi möjlighet att få bort bollen, sa Hammarbys tränare Thom Åhlund.

Roland Nilsson började med att konstatera att det varit en intensiv vecka.
– Vi visste att det här skulle bli en tuff match för oss, vår tredje match på sju dagar; särskilt så efter bortamatchen på konstgräs i Gävle i torsdags. Det underlaget sliter lite extra på muskulaturen hos spelarna, och vi funderade därför på att göra några förändringar i laget. Men samtidigt har de som spelat de senaste matcherna ett sådant fantastiskt självförtroende.

MFF-ledningen valde alltså att låta vinnande lag spela vidare, ett beslut som med facit i hand visade sig såväl välavvägt som lyckosamt. Men kanske att MFF inte nådde upp till riktigt samma nivå som mot Elfsborg och Gefle, framför allt inte under första tredjdedelen?

– Vi börjar matchen bra, även om vi inte riktigt fick till passningsspelet. Men som gör Gische en fantastisk räd på högerkanten och serverar Daniel Larsson till 1-0, och efter det lyfter vi oss ett snäpp, sa Roland Nilsson.

1-0 i en psykologisk viktigt skede i slutminuterna av första halvlek; 2-0 så tjugo minuter in i andra halvlek. Där verkade matchen avgjord, men Hammarby lyckades åstadkomma in reducering, 2-1, med sju minuter kvar – och upplösningen av matchen blev mycket spännande.

– Efter 2-0 går vi ner oss lite. Vi blir lite nöjda och tappar fokus lite. I de lägena är det lätt att släppa till ett mål, vilket vi också gör, och efter Hammarbys 1-2 blir det lite svettigare för oss. Men samtidigt tar vi oss i kragen, börjar fokusera igen och gör det vi ska göra.

MFF red ut Hammarbys kvitteringsförsök och hade själv flera lysande lägen till att döda matchen. Till slut, in i tilläggstiden, kom 3-1-målet, och det genom Edward Ofere, som därmed gjorde sitt sjunde mål på fyra matcher!

Men, nu blir det en – förhoppningsvis tillfällig – paus i Oferes höstliga målorgie, då han också drog på sig sitt sjätte gula kort för säsongen och därmed är avstängd nästa match. Roland Nilsson fick frågan om det därför inte varit läge att byta ut Eddie för att spela in ett nytt anfallspar.
– När en spelare är het vill man inte gärna byta ut honom. Och Eddie är nog också glad att jag inte gjorde det!