Topp 4 är fortfarande målet

Publicerad 03 juni 2009

Årets start på allsvenskan har inte blivit den önskade – poängmässigt.

Nu handlar fotboll om rätt många beståndsdelar och för att göra en saklig analys måste man väga in hur spelarna agerar såväl i grupp som individuellt, hur de utvecklas, hur väl de tar till sig taktiken och naturligtvis hur väl taktiken fungerar. Ser man till dessa saker har laget tagit stora steg framåt sen förra året. Men resultaten ligger en bit från förhoppningen och planen.

– Helt klart har det i vissa matcher handlat om otur, men det är inte otur längre när marginalerna inte är med oss i match efter match. Nu gäller det att vi använder uppehållet till att jobba med de sista detaljerna så att vi också får poängen med oss framöver, säger MFFs Sportchef Hasse Borg.

Laget går på välbehövlig semester nästa vecka. Därefter är det full fokus på de två träningsmatcherna som är inplanerade – den 23e mot Elfsborg (i Lomma) och den 28e mot danska Ålborg (i Ålborg).

– Sommaruppehållet kommer lägligt när vi får lite tid att rätta till det sista. Vi är mycket väl medvetna om situationen men målet för säsongen är oförändrat. Vi anser att vi har de resurser som krävs för att nå det, säger MFFs VD Pelle Svensson.

På pluskontot bokför vi också att vi fortfarande är obesegrade på Swedbank Stadion, vår hemmaborg. Tack alla som har varit där och stöttat oss. Ni är fantastiska.

Nästa hemmamatch är mot Kalmar den 6 juli. Välkomna!