Tokelo Rantie uttagen till landslaget men stannar i Malmö

Publicerad 31 augusti 2012

Tokelo ”Tiki” Rantie blev uttagen till det Sydafrikanska landslaget att spela mot Brasilien och Mocambic men väljer att stanna kvar i Malmö för att bekanta sig med sin nya hemmamiljö

Tokelo Ranties stora succé har inte bara gjort att folk i Sverige börjat tala om ”Tiki”. Förra veckan ringde Sydafrikanska förbundskapten upp MFF:s nya anfallare och meddelade att han var uttagen till ”Bafana Bafana”. Uttagningen väckte stor uppmärksamhet i Sydafrika där en radiostation ringde upp Tiki för att höra hans kommentarer till det hela.

– Killen som gjorde intervjun visste att jag inte hade gjort någon försäsongsträning och frågade om hur länge jag varit i Malmö och om jag var i toppen av min formkurva. Jag förklarade att jag inte riktigt var där ännu men att jag skulle vara där väldigt snart. Vår förbundskapten satt och lyssnade på intervjun och ringde upp mig efteråt för att prata om min fysiska status. Han tyckte att det var bättre om jag stannade i Malmö och att jag istället skulle bli uttagen till nästa samling vilket jag accepterade. Det är klart att jag tycker det är lite tråkigt men jag mår inte dåligt över att få vara kvar här i Malmö, säger Tokelo Rantie

Tokelo Rantie ringde sedan upp Bosse Nilsson för att höra hans tankar om det hela där de båda kom överrens om att det bästa vore att stanna kvar i Malmö och lära känna sin nya hemmamiljö.

– Jag tycker det säger mycket om ”Tiki” att han stannar kvar här för att träna upp sig och då även tackar nej till att spela mot Brasilien, det är inte många unga spelare som hade gjort det, säger Rikard Norling.