TFF-termiddag för B-laget

Publicerad 24 april 2006

Så var det seriepremiär också för MFF:s B-lag, Trelleborgs FF:s dito väntar borta med avspark 17:00. I en ung startuppställning gör Marcus Pode sina första matchminuter efter skadan medan Behrang Safari spelar vänsterback.

TFF B – MFF B. Tid: måndag 24 april 17:00. Plats: Vångavallen

Startuppställning
Jonas Sandqvist

Niklas Hansson, Tobias Nilsson, Raoul Kouakou, Behrang Safari

Robin ”Tomelilla” Nilsson, Daniel Sliper

Marcus Pode

Rawez Lawan, Edward Ofere, Andreas Wihlborg

Ersättare: Niclas Hammer (mv), Anes Mravac, Philip Milencovic, Guillermo Molins, Robin Andersson.

Det är ett ungt B-lag som i eftermiddag beger sig till Vångavallen – eller snarare en av planerna bredvid själva arenan – för att ta reservlagsseriens första tre poäng mot palmkramarna nere på sydkusten. De många skadorna i A-truppen ger fem ungdomsproffs och en junior – Robin ”Tomelilla” Nilsson – chans i startelvan, medan bänken består av idel juniorer.
– Utmärkt matchtid för unga spelare, säger Alf Westerberg.

Marcus Pode gör comeback efter sina efterhängsna skadebekymmer, medan Behrang Safari testas som vänsterback.
– Marcus har tränat fullt i en vecka, han får köra på så länge han orkar. Vad gäller Behrang är det inte så mycket ett test – han har spelat ytterback tidigare och har verktygen för det – utan mer att vi luftar honom som back med tanke på att vi för närvarande faktiskt bara har fem backar i den ordinarie A-truppen, säger Alf Westerberg.

Vad tror du om TFF?
– De har en något bredare och större trupp än ifjol, så jag tror vi kommer att få möta en del erfarna spelare. Men vi ska nog klara av dem.

/Tobias Christoffersson