Tappade poäng efter sent straffmål

Publicerad 23 november 2021 i Herr,Nyheter

Länge såg MFF ut att gå mot årets första seger i Champions Leagues gruppspel. Men efter ett sent straffmål slutade hemmamötet med FC Zenit 1-1.

Nyckelhändelser

Minut 22: Jämn matchinledning med mycket fysik och kamp. Inga målchanser för varken MFF eller det ryska bortalaget.

Minut 28: MÅL! Sören Rieks växelspelar med Veljko Birmancevic och hittar det bortre hörnet med ett lågt avslut. 1–0!

Minut 45: Den lettiske domaren blåser för halvtid. En mycket väl utförd halvlek av MFF!

Minut 50: Tidigt i den andra halvleken väljer domaren att peka på straffpunkten efter en duell mellan Johan Dahlin och en bortaspelare. Artem Dzyuba stegar fram men Dahlin läser straffen och räddar!

Minut 61: Dzyuba trycker in ett lågt inspel i mål men den assisterande domaren vinkar bort målet för offside. Fortfarande 1–0.

Minut 84: Stort bollinnehav för Zenit menMFF ligger rätt i banan och gästerna lyckas än så länge inte hota Johan Dahlin nämvärt.

Minut 87: Chistiakov i Zenits mittförsvar får sin andra varning och blir utvisad. Zenit reducerade till tio man.

Minut 90: Domaren hittar en ojusthet i MFF:s straffområde och återigen pekar domaren på straffpunkten efter VAR-koll. Kvitterat till 1–1, som också blir slutresultatet.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Killarna gjorde en utmärkt match. Jag tycker att vi spelar fin fotboll i första halvlek. Målet vi ser är ett bra exempel på spelet jag vill se. Det var ett fint mål på hög nivå.

– Vi spelar en utmärkt match mot ett väldigt bra lag. Om resultatet är rättvist eller inte vågar jag inte säga. Vi har upplevt vissa tuffa tider men det här gänget ger aldrig upp. Det här ger energi inför nästa match.

– Och det var en väldigt bra atmosfär. Det var ett bra samspel mellan publiken och spelarna. Det gör mig stolt.