Tack – tillsammans visade vi ett bättre Malmö!

Publicerad 11 maj 2012

”23 638 personer samlade på en plats. Supporterfest på läktarna. Fotbollsfest på planen.”

Det kan skrivas artiklar om skottlossningar och upplopp. Det kan göras TV-reportage om problemen i vår stad. Det kan debatteras hur mycket som helst om alla möjliga tråkigheter. Sidor som inte kan förnekas, men som inte på något sätt gör vår stad rättvisa.

Vi som lever här vet att det finns helt andra sidor också, som de flesta andra städer helt saknar. Igår visade Malmö upp en sådan sida.

23 638 personer samlade på en plats. Supporterfest på läktarna. Fotbollsfest på planen. Gemensamma stående hyllningar och sång vid inmarsch. Gemensam allsång gång efter gång under matchen. Gemensamt hoppande till ”hoppa om du älskar Malmö”. Gemensamt hyllande efter matchen.

En inramning som inte står någon fotbollsarena efter, i hela världen. En uppslutning och stöttning som gav spelarna energi, samtidigt som motståndarna verkade allt mer tagna av upplevelsen.

Fokus på festen. Fokus på fotbollen. En gemensam seger för publiken och laget.

Arbetet med den här matchen påbörjades redan för ett år sedan och det var med stor nervositet vi närmade oss avspark. Men tillsammans visade vi ett bättre Malmö – och då är vi oslagbara.

Ett stort ödmjukt tack till er alla som var med och skapade det här!

 

Med himmelsblå hälsningar

Malmö Fotbollförening