Tack för din tid i MFF, Felipe Carvalho!

Publicerad 19 december 2017 i Nyheter

Vid årsskiftet går Felipe Carvalhos kontrakt med Malmö FF ut. Det står klart att spelaren kommer att fortsätta karriären i en annan klubb.

Den 24-årige uruguayanen Felipe Carvalho tecknade ett 2,5-årskontrakt efter provspel under sommaren 2015. Han fick genast förtroende av dåvarande tränare Åge Hareide och blev bland annat målskytt i hemmamatchen mot Celtic FC i playoffrundan till Champions League som bidrog till att föreningen kvalificerade sig för turneringens gruppspel.

De två senaste säsongerna har hans speltid i Malmö FF varit begränsad och förra sommaren lånades han ut till Falkenbergs FF. I år blev det fyra allsvenska matcher, med det viktiga segermålet borta mot AIK som höjdpunkt, innan han drabbades av en hälseneskada som gjorde att han missade resten av säsongen.

Sammanlagt spelade Felipe Carvalho 17 allsvenska matcher och sju Europamatcher i MFF-tröjan.

Malmö FF tackar Felipe Carvalho för hans insatser och önskar honom lycka till framöver!

Daniel Andersson, sportchef

– Carvalho kom hit som en ganska oprövad spelare och har varvat ojämna insatser med några väldigt bra prestationer. Målet han gjorde mot Celtic har man fortfarande kvar på näthinnan och han har på sitt sätt bidragit till de framgångar vi haft.

huvudpartners

officiella partners