Tack för din tid i MFF, Anders Christiansen!

Publicerad 04 januari 2018 i Nyheter

Malmö FF och den belgiska klubben KAA Gent är överens om en övergång för Anders Christiansen. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Malmö FF och den belgiska klubben KAA Gent är överens om en övergång för Anders Christiansen. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Anders Christiansen anslöt till Malmö FF från italienska AC ChievoVerona i januari 2016. På kort tid blev mittfältaren en viktig kugge i det himmelsblå laget och spelade en central roll i de två senaste årens framgångar för föreningen.

I Malmö FF fick han lyfta Lennart Johanssons pokal två gånger, efter två raka SM-guld 2016 och 2017. Efter fjolårets säsong prisades Christiansen också som seriens bästa mittfältare och seriens mest värdefulle spelare under galan Allsvenskans Stora Pris. Han blev också uttagen till det danska landslagets vinterturné.

Anders stod för många fina och avgörande insatser. En av de mest minnesvärda var i guldmatchen mot IFK Norrköping 2017. I slutskedet av den andra halvleken stod Christiansen för en soloräd mellan mittplan och straffområde innan han vackert placerade in 3-1 till Malmö FF och därmed säkrades föreningens tjugonde SM-guld.

Med sin positiva personlighet har han varit ett föredöme och bidragit till en fin stämning i laget och föreningen i stort.

Totalt blev det 49 allsvenska matcher, 7 matcher i Svenska cupen och 2 Champions League-kvalmatcher under denna sejour i MFF.

Malmö FF tackar Anders Christiansen för hans insatser för föreningen och önskar honom lycka till i den framtida karriären!

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF
– Med sin spelstil och personlighet har Anders varit en mycket viktig spelare för MFF, både på planen och i omklädningsrummet. När vi i somras förlängde kontraktet, trots intresse från andra klubbar, var Anders tydlig med att han fortsatt var intresserad av internationella anbud och därför kom vi överens om att MFF skulle ge den möjligheten. En förutsättning, som båda parter var helt överens om, var att MFF i så fall skulle få ett bättre totalt ekonomiskt utfall än vad fallet hade blivit utan förlängningen. Vi hade mycket gärna sett honom kvar, både för MFF:s skull och för att vi tror han hade kunnat få bättre erbjudanden efter en ny framgångsrik säsong, men vi skiljs som de bästa av vänner och ser gärna Anders tillbaka i MFF längre fram.

Anders Christiansen 
– Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären.

– Jag har haft det fantastiskt och älskat att spela för MFF. Jag har vunnit mästerskap och har haft fantastiska lagkamrater. Den inramning ni supportrar skapar är magisk. Alla fotbollsspelare orde få uppleva det men det är bara några få av oss som får det, jag är tacksam för att jag varit en av dem. Man kan inte garantera något i denna fotbollsvärld men jag hoppas uppriktigt att det blir på återseende.

huvudpartners

officiella partners