Supporterinfo inför Shakhtar Donetsk – MFF

Publicerad 02 november 2015 i Nyheter

Runt 500 MFF-supportrar kommer att sjunga fram Malmö FF på tisdagskvällen när MFF bortaspelar mot Shakhtar Donetsk på Arena Lviv i Champions League. För att göra er vistelse så bra som möjligt innan, under och efter match har vi samlat ihop följande information som vi ber er att läsa igenom:

Till att börja med: Tusen tack att ni valt att ta er till Lviv!

Ni är runt 500 personer som köpt biljetter till tisdagens match. Vi kommer inte att sälja några biljetter i Ukraina, utan all försäljning har skett i Sverige.

Viktigt att tänka på är att matchen startar 21.45 lokal tid.

Samlingspub

Precis som vanligt har våra supportrar valt ut en samlingspub och i Lviv heter den Dublin och ligger på Kryva Lypa Passage 5. Puben är relativt liten men det ligger ett flertal restauranger på samma gata/innergård vilket gör att hela MFF-familjen får plats. För att komma till Kryva Lypa Passage 5 (som påminner om en mysig innergård/gränd) måste ni gå igenom en kort gångtunnel.

Kläder på stan

Lviv är lugn stad men på grund av den rådande situationen i landet bör man vara extra vaksam. 

Tänk på att ni representerar Malmö FF och MFF-familjen. Våra supportrar har ett väldigt gott rykte ute i Europa och vi hoppas att detta goda rykte ska fortsätta och bli ännu bättre.

Tänk även på att ta hand om varandra. Vandra inte runt ensamma i stan i MFF-kläder utan anslut er till resten av MFF-familjen och upplev gemenskapen.

Transport till arena

Då Arena Lviv ligger i stadens utkant är det en bra bit att gå vilket gör att det inte kommer att bli någon marsch. Vi rekommenderar er istället att åka taxi ut till arenan. När MFF:s personal besökte Arena Lviv på söndagseftermiddagen tog det drygt 40 minuter att åka ifrån stadens centrum. Se därför till att ta er till arenan i god tid innan avspark!

Parkering

Precis intill bortasektionen finns det ett stort parkeringsområde (titta på arenakartan nedan) där vi rekommenderar alla som kört att parkera.

Om det är så att ni kommer med större bussar ber vi er att kontakta vår SLO, Pierre Nordberg (Telefon: 0046 702 193743), och berätta ert registreringsnummer. Vi ska försöka få er så nära och samlade vid ingången till bortasektionen.

Sektion och ingång

Arenakarta

Arena Lviv stod färdig 2011 och var en av arenorna som användes under EM 2012. När ni kommer till arenan ska ni gå till ingång 9. Våra supportrar kommer att stå på sektion 26B som är på det övre etaget och trots att där är stolar anses denna vara en ”Fan section” av Shakhtar Donetsk där det är okej att stå upp och vi ifrån Malmö FF ser på sektionen som en onumrerad klacksektion. Sektionen ligger relativt nära taket vilket gör att ni har bra möjligheter att skapa ett bra drag.

(Klicka på bilden för att se den i större format).

Regler på arenan

Som ni ser på bilden finns det gott om plats för banderoller. Vi har fått klartecken av Shakhtar Donetsk att våra supportrar får ta med sig banderoller och stora flaggor. Det är dock förbjudit med megafon och trumma.

I övrigt är det de vanliga reglerna som gäller på sektionen (Notera dock att regel 4.4.21.14 inte gäller utan vi har fått okej för större flaggor/banderoller).

Shakhtar Donetsk lista med regler.

Efter matchen

Ni kommer att hållas kvar på läktaren 15 minuter eller mer efter matchen.

Övrigt

Svenska ambassaden tipsar om följande:
http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Kiev/Reseinformation/Reseinformation-Ukraina/

Vid frågor kontakta vår Supporter Liaison Officer (SLO), Pierre Nordberg som finns på plats i Lviv.
0046 702 193743

huvudpartners

officiella partners