Summering av biljettförsäljningen till Milanmatchen

Publicerad 04 juli 2011

Just nu är alla tillgängliga biljetter uppbokade men det finns fortfarande chans att se matchen.

Låt oss börja med att konstatera att Malmö FF är överväldigade över det fantastiska intresse som det finns för den här träningsmatchen. Vi hade kunnat sälja slut Swedbank Stadion flera gånger om känns det som. Detta leder också naturligt nog till att en hel del besvikna blir utan biljett.

Detta har resulterat i en del frågor och rykten som vi gärna vill reda ut.

Valet att prioritera Malmö FF:s medlemmar, sponsorer och årskortsinnehavare
När en sådan här godbit för fotbollsintresserade dyker upp så är det självklart att Malmö FF väljer att prioritera vår mest trogna publik genom att låta medlemmar, sponsorer och årskortsinnehavare få förtur till biljetterna.

Fyra biljetter per årskort
Vi har valt att vara generösa mot vår publik genom att vi erbjuder fyra biljetter per medlem eller årskort. På så sätt kan man till den här matchen bjuda med familj och vänner som kanske normalt inte går på fotboll. Den här typen av match attraherar till stor del en bredare publik än de allsvenska matcherna. Vi ser det mer som en upplevelse och trevligt jippo än en viktig fotbollsmatch. 

För dyrt eller för billigt
Vi har också valt att lägga dem på, vad vi tycker är, en rimlig prisnivå så att alla skulle kunna ha råd. Vi kunde säkert tagit mer betalt och tjänat mer pengar men inställningen har varit att erbjuda en fotbollsupplevelse mer än att tjäna pengar. Samtidigt så är det inte gratis att genomföra matchen så biljettpriserna har varit nödvändiga.

Nätet översvämmas av dyra biljetter?
En åsikt har varit att vi varit för generösa i antalet biljetter och att detta lett till att nätet nu svämmar över av ”svarta börsbiljetter”. Just nu finns ca 60 biljetter tillgängliga på Blocket.se. Det motsvarar 0,25% av de totala antalet biljetter. Att biljetter säljs vidare kan det finnas många olika anledningar till och är inte olagligt. Det händer vid alla större evenemang. Samtidigt kan vi konstatera att även om antalet biljetter på nätet skulle fyrdubblas så är det fortfarande bara en(!) procent av biljetterna.

Långa köer enda alternativet?
En annan åsikt har varit att det måste finnas något enklare system där medlemmar och årskortsinnehavare kan logga in med en kod och köpa biljetter via nätet, istället för att behöva köa i flera timmar. Malmö FF är de första att välkomna en sådan lösning men det finns inte en färdig och säker lösning idag. Dessutom skulle den begränsa möjligheten för alla att köpa fler biljetter och välja kategori. Att släppa biljetterna i de sex biljettluckorna ger alla samma förutsättning att komma åt biljetterna. Dessutom erbjöds de som inte kunde vara på plats att maila in önskemål innan fredag klockan 12.00. Dessa kommer nu under veckan att erbjudas biljetter, mest ståplats. 

Alla fick biljett
Det är också viktigt att påpeka att alla som stod i kö under lördagen blev erbjudna biljetter. Ingen behövde gå hem tomhänt.

Köpa sin plats
Anledningen till att man inte kunde få sin plats är att vi till matchen blockerat ett antal platser till TV-produktionen, ICA och Milan som en del i evenemanget.

God stämning i köerna
Malmö FF:s personal rörde sig hela tiden i kön och informerade om antalet biljetter som fanns kvar och svarade på frågor. Även om väntan var lång och vädret kunde varit bättre så var stämningen god och positiv.

Är alla platser slut?
Nej, alla tillgängliga vanliga biljetter är just nu uppbokade. Men man bör dock hålla koll på ticnet.se eftersom det kan finnas biljetter som inte hämtas ut och därmed går tillbaka in i biljettsystemet framöver.

Däremot finns det klubbstolar och loger till försäljning där en trerätters italienskinspirerad meny och dryck ingår. Priset för en klubbstol är 1495:- plus moms (1869:-). För beställning av klubbstolar och förfrågan om loger vänligen kontakta Malmö FF på milan@mff.se