Storstryk för B-laget

Publicerad 12 juni 2003

Tre mål i baken första kvarten är inte lätt att återhämta sig från, det fick B-laget erfara mot Häcken. Trots en rejäl uppryckning i andra halvlek skrevs slutresultatet trista 1-5 i ljusblå malör.
– De gjorde mål på sina chanser, det gjorde inte vi. Men visst var de bättre, säger Anders Palmér.

Det var matchen då MFF-reserverna skulle knappa in på toppen i Utvecklingsserien i bortamatchen mot tabelltvåan Häcken, om än alla insåg den skulle bli svår. Och svår blev den: 5-1 fick slutresultatet skrivas efter 4-0 i halvtid och 3-0 efter en kvart.

– De får tre enkla mål med bra individuella prestationer på kontringar, där vår backlinje inte är vaken. Ändå hade vi snackat om att starta lite vassare… suckar Anders Palmér på hemväg från Hisingen.

Den uttagna backlinjen var inför matchen B-lagets klart starkaste lagdel – på pappret. Startelvan:
Joakim Moberg – Matias Concha, Joakim Guiomar Nilsson, Nussi Nuorela, Jeppe Vestergaard – Billy Berntsson, Louay Chanko, Joakim Nilsson, Alexander Malmström – Erik Johansson, Darko Lukanovic.

– Det är individuella misstag i kombination med bristande kommunikation som ligger bakom målen, säger Anders Palmér, som också poängterar att Häcken till skillnad från MFF ställde upp med fler rutinerade spelare i laget. (Inom parentes kan tillfogas att även MFF hade sådana ifjol som matchades flitigt i B-laget och hjälpte det till framgångar, men i år återfinns på andra håll.)

MFF fick alltså i andra halvlek skrida till verket med ett fyramålsunderläge att hämta upp, men lyckades förtränga detta demoraliserande faktum och startade om. Rivstartade.
– Vi skapade tre frilägen de första tio minuterna, men vi var inte tillräckligt effektiva. De gjorde mål på sina chanser, det gjorde inte vi. Men visst… de var det bättre laget.

MFF:s reduceringsmål inföll kring minut sextio och liksom i förra matchen (HIF hemma 1-2) var det Erik Johansson som nätade. I mitten fick han en passning från kanten, drog en motståndare och skruvade upp bollen i krysset.

Men även förhoppningarna att vinna andra halvlek grusades, när Häcken satte femman på frispark i sista minuten. Tackågunatt, men även om Andes Palmér inte sticker under stol med sin besvikelse över lagets insats, väljer han att ta med sig det positiva efter paus:
– Vi skapade många fler chanser än senast mot HIF, även om vi givetvis släppte till mycket mer också. Lolo Chanko jobbade hårt och var duktig på mittfältet igen, Bovar Karim kom in i andra halvlek och lyckades bra med sina dribblingar, han spelade fram till två av frilägena.

Lite byten gjordes i det blå manskapet. I halvlek ersatte Bovar Karim Billy Berntsson och Jesper Rendin Darko Lukanovic. Kring den sjuttionde minuten bytte Max Fuxberg av Johan Guiomar Nilsson och med en kvart kvar lämnde Jussi Nuorela planen till förmån för Anders Eklund.

När B-lagets nästa match spelas är i skrivande stunden lite oklart, Örgryte ska stå för motståndet men det tänkta datumet kommer att ändras – sannolikt till den tjugosjunde, borta. Sedan följer fyra raka hemmamatcher – tillsammans en lysande chans att vända en negativ trend och avancera i tabellen, där MFF för närvarande parkerar på en sjätteplats.

/Tobias Christoffersson