Stina Stadig om premiärnerver och publikjubel

Publicerad 10 juni 2021 i Dam,Nyheter

I helgen spelade vi den efterlängtade premiären i division 3. Efter en komfortabel seger mot Lunds BK är mittfältaren Stina Stadig mer än nöjd över att vara igång.

Stina Stadigs målfirande efter 7-0-målet

På lördagseftermiddagen var det äntligen dags för seriepremiär för vårt damlag på Malmö Stadion. 7–0-skytten Stina Stadig ser tillbaka på en stabil seger så här några dagar efter matchen.

– Vi har sagt att vi ska vara nöjda med resultatet men det var en lite nervig inledning av förklarliga skäl. Det var längesen vi spelade match och även om det var fantastiskt att spela inför publik fanns också en liten nerv för oss alla. Men jag tyckte vi kom in i det mer och mer efterhand, vi hittade vårt spel och satte våra målchanser.

Stina blev en av åtta olika målskyttar under dagen när hon fick ett friläge, överlistade målvakten och kunde lägga in bollen i öppet mål. Målfirandet blev en flygande piruett som lagets nummer 5 hoppas få göra om under säsongen.

– Det var en lättnad. Den målgesten kom faktiskt redan förra säsongen men då missade jag också några frilägen så det var extra skönt att sätta dit den redan i första matchen. Jag hoppas det blir fler sådana målgester i år.

De 476 supportrarna som var på plats bjöd på en fin stämning och Stina tillsammans med det övriga laget har fått mersmak.

– Det var mäktigt! Vi är inte bortskämda med att ha publik så det var superkul. Klacken stöttade oss hela matchen igenom. Oavsett om det stod 0-0 eller 8-0 så pushade de oss. Då känner att man vill ge tillbaka och spela en fin fotboll. Vi alla är supertaggade att få ha supportrarna på plats framöver.

På söndag är det dags för årets första bortamatch och det är Dalby GIF/Genarps IF som står för motståndet. Trots en övertygande seger senast säger Stina att laget har mer att jobba på.

– Vi vill hitta mer rätt i vårt eget spel. Vi vill spela en enkel fotboll med ett fint passningsspel där vi har bra rörelse och tar snabba beslut. Nu när vi har premiären avklarad så är det bara att jobba vidare. Det ska bli kul nu när matcherna börjar rulla igång ordentligt!

huvudpartners

officiella partners