Specialutställning om ”Todde” på MFF-museet

Publicerad 27 mars 2017 i Nyheter

Familjen, företaget och föreningen – Egon ”Todde” Jönsson var dem trogna hela livet. Från och med lördagen den 8 april visas en specialutställning på MFF-museet om en av Malmö FF:s allra största profiler och kulturbärare.

Egon var aktiv som spelare och ledare i MFF mellan 1943 och 1983. Under sina 40 år i föreningens tjänst fick han, förutom Europacupfinal och framgångar i flera stora internationella mästerskap, uppleva 11 SM-guld och lika många cuptitlar. Något liknande finns det ingen annan som kommer i närheten av.

Parallellt med sina insatser för Malmö FF jobbade han oförtrutet på tidningen Arbetet – från 14 års ålder till dess att han gick i pension. Och sin fru Ethel var han gift med från 1946 till sin bortgång år 2000. Egon var en man som höll fast vid de stora sakerna i livet och avtrycket han satte är outplånligt.

Ta del av Egon ”Todde” Jönssons liv på MFF-museet från lördagen den 8 april. Utställningen är integrerad i det ordinarie innehållet, vilket betyder att du som besökare överskådligt kan följa Egons steg genom MFF-historien. Museet håller öppet lördagar mellan klockan 11:00-14:00.

huvudpartners

officiella partners