Spännande avslutning i Royal League-gruppspelet

Publicerad 23 februari 2005

Malmö FF behöver ta en poäng i bortamatchen mot Odense Boldklub för att vara säkert på en plats i mellanrundan. MFF har dock råd att förlora men bara om Halmstad och Brann spelar oavgjort.

På torsdagen avslutas gruppspelet i Royal League med den sjätte omgången. Tre lag, IFK Göteborg, FC Köpenhamn och Vålerenga, är redan klara för mellanrundan som startar den 3 mars. I grupp 1 slåss Rosenborg BK och Esbjerg fB om andraplatsen. I grupp 3 kämpar SK Brann, Malmö FF och Halmstads BK om de två första platserna.

Malmö FF behöver ta en poäng i bortamatchen mot Odense Boldklub för att vara säkert på en plats i mellanrundan. MFF har dock råd att förlora men bara om Halmstad och Brann spelar oavgjort.

För Halmstads BK är det bara seger som räknas. Matchen mot Brann spelas på Ullevi i Göteborg eftersom Örjans vall inte är i speldugligt skick.
– Jag tror att vi har en god chans att besegra Brann. Men då måste vi börja matchen på en högre nivå än vad vi gjorde senast mot Malmö FF. Vi måste också bättre utnyttja våra målchanser, anser HBK-tränaren Janne Andersson.
Halmstad har fortfarande mittbacken Tommy Jönsson och mittfältsmotorn Magnus ”Turbo” Svensson på skadelistan.

Brann är ännu mer vingklippt. Bergenlaget kommer till Ullevi utan fem av sina bästa spelare. Anfallsstjärnorna Bengt Sæternes och Robbie Williams samt mittfältaren och landslagskaptenen Martin Andresen är skadade.
Mot Odense senast bröt Branns spelmotor Helge Haugen ett ben i foten. Mittbacken, islänningen Olafur Ørn Bjarnason, blev utvisad åtta minuter före slutet mot Odense och är avstängd mot Halmstad.
En intressant match i matchen blir det mellan två tuffingar, Halmstads nya stjärnskott, mittfältaren Dusan Djuric och Branns anfallare, skotten Charlie Miller. Djuric har på fem matcher i Royal League dragit på sig 20 frisparkar och toppar frisparksligan. Miller skuggar på 18.

Djurgårdens IF är avsågat i grupp 1 men kan avgöra kampen om andraplatsen mellan Rosenborg och Esbjerg i händelse av seger mot Rosenborg på Råsunda. Djurgården har ännu inte vunnit i den skandinaviska turneringen, har bara en poäng efter 4-4 i premiären mot Rosenborg i Trondheim.
IFK Göteborg avslutar mot FC Köpenhamn i Parken. Båda lagen är som sagt klara för mellanrundan, som lottas i Köpenhamn på fredagen, det vill säga 25 februari.