Sören efter matchen

Publicerad 07 april 2007

Från spelarbussen på väg söderut lämnar MFF-tränaren några intryck från premiärmatchen mot Elfsborg.

MFF gjorde en bra premiärmatch mot Elfsborg på Borås Arena. Särskilt i första halvlek då de himmelsblå hade klar kontroll över skeendena och dessutom levererade ett par riktigt fina anfall. Ett av dem gav en hörna, efter vilken Jonatan Johansson i 28:e minuten gjorde 1-0. Tyvärr höll inte ledningen mer än i nio minuter, då Elfsborg kvitterade, men därefter hände inte mer i matchen rent målmässigt. Andra halvlek blev jämnare, och tippade mot slutet över i västgötsk favör då det hårt arbetande MFF till slut verkade tröttna.

Hemsidan når Sören Åkeby halvannan timme efter matchslut, i bussen på väg hem till Malmö.

Hur är känslan just nu, besviken över att det inte blev seger eller nöjd med en pinne?
– Just nu är jag lite besviken över att vi bara fick oavgjort, men med lite distans tror jag att vi kommer att känna oss nöjda med att ha delat poäng med svenska mästarna på bortaplan.

Vad tycker du om nivån på matchen?
– En jättebra premiärmatch från bägge lagen. En öppen match mellan två lag som vill spela fotboll – det lovar gott för allsvenskan.

Lagets insats idag?
– Vi ska vara jättenöjda med vår match. Vi har ett bra passningsspel, bra rörelse och bra koncentration. Vi har ett par längre perioder där vi skapar OK chanser med små marginaler, där vi inte får till det i avsluten. Jag tycker vi visar att vi kan spela bra. Även rent taktiskt sett gör vi en jättebra match; vi följer vårt plan för matchen väl och kontrollerar på ett bra sätt.

Strax efter MFF:s ledningsmål inträffade en händelse som kan ha satt avgörande prägel på matchen: Daniel Alexandersson kom in sent med dobbarna före i en närkamp med Jimmy Dixon, som efter att ha försökt inte kunde fortsätta matchen. Daniel Theorin kom in och ersatte i ett svårt läge och han spelade upp sig efterhand, men det går likväl inte att komma ifrån att hans missbedömning av ett långt uppspel gav Elfsborg möjlighet att kvittera.

– Jag är mycket besviken på domaren. Är inte DET rött kort så vet jag inte vad som är. Är en dragning i tröjan lika mycket värd som den här situationen…? Nej, jag är besviken – Elfsborg får nästan en poäng gratis… För Daniel Theorin är inte det lättaste att komma in och axla Jimmy Dixons mantel, men jag tycker han gjorde det klart godkänt sett till hela matchen.

Jimmy Dixons skada lär inte vara riktigt allvarlig, men i skrivande stunden är dess grad ännu oklar; besked att vänta imorgon då svullnaden på hans vrist förhoppningsvis lagt sig.

Mot slutet av matchen syntes flera av de hårt kämpande MFF:arna gå på knäna, och Elfsborg kunde dominera sista kvarten utan att vara riktigt nära ett segermål.

Tycker du att ni tröttnar mycket på slutet?
– Jag vill nog inte säga att vi tröttnar, det är mer det att de får lite mer tid att vända spelet. De blev lite bättre mot slutet, men annars tycker jag vi hade kontroll på matchen.

Vad är du mest nöjd med idag?
– Hur vi står upp genom hela matchen, och hur vi för matchen.

Någon särskild spelare du vill lyfta fram?
– Nej, jag tycker att vi ska hylla kollektivet idag.

/Tobias Christoffersson