Sören Åkeby efter matchen

Publicerad 16 mars 2007

– Ingen glänser, ingen är dålig. En OK match av oss, säger Sören Åkeby efter 1-2 mot AGF Århus nere på Cypern. Sören tycker framför allt att hans lag inte var distinkt nog i passningar, löpningar och positioner.

Första träningsmatchen av två på träningslägret på Cypern slutade med förlust, 1-2 mot danska andradivisionslaget AGF Århus. MFF hade sin bästa period i inledningen av matchen, men sedan gjorde danskarna både ett och två noll.
– På 1-0 är vi passiva i försvarsspelet. Därefter böljar spelet lite fram och tillbaka, och så gör de 2-0 efter att vi tappat bollen 10-15 meter in på offensiv planhalva och de får en kontring på oss, säger Sören Åkeby efter matchen.

– Första tjugo är vi riktigt bra. Då har vi ett varierat passningsspel och skapar 2-3 frilägen – något av dem borde vi ha gjort mål på. Men sedan jämnar de ut matchen. De spelar som många danska lag med kompakt försvarsspel och satsar på kontringar. Efter hand gjorde de allt för att sänka tempot i matchen, och vi kom också in i deras spel med långa bollar.

Andra halvlek beskriver Sören som jämn med böljande spel; MFF kvitterade genom Edward Ofere i 58:e minuten, fint framspelad av Guillermo Molins, och tryckte på sista kvarten.

MFF gjorde planenligt fem byten i halvlek, och Sören menar att de sannolikt inverkade på matchrytmen.
– De fem bytena gör att vi tappar rytmen lite, och det får kanske jag ta på mig. Men tanken var också att låta alla utan skadekänningar få spela, vi tyckte det var viktigt idag.

Vad var det som inte fungerade idag, då?
– Vi är inte distinkta; inte i passningarna, inte i våra löpningar i djupled, inte i våra positioner. Och när chanserna kommer sätter vi dem inte. Ibland är det så. Kanske blir vi lite loja efter att vi börjat matchen så bra, vi börjar slarva i positionsspelet samtidigt som de spelar sig in matchen.

– Ingen glänser, ingen är dålig. En OK match av oss, sammanfattar Sören Åkeby.

På måndag väntar match nummer två, mot nyblivna allsvenskarna Örebro SK.

/Tobias Christoffersson