Sommarfotboll med Skånes Stadsmission

Publicerad 18 juli 2022 i MFF i Samhället,Nyheter

Tillsammans med Skånes Stadsmission har vi haft sommarfotboll för barn i åldrarna sju och 14. Målet med sommarfotbollen har varit att se till att fotbollen ska vara en sport som ser till att inkludera alla. 

Malmö FF och Skånes Stadsmission har sett till att fotbollen har fortsatt över sommaren. I en vecka höll två av våra tränare, Ida Mbarka och Rebecka Holm, en fotbollsskola för barn i åldrarna sju upp till 14. Målet med sommarfotbollen var att se till att fotbollen förblir inkluderande och ska vara tillgänglig för alla.

– Det viktiga med våra gemensamma fotbollsdagar är att få barn i rörelse och skapa nya lyckliga minnen tillsammans. Jag är stolt att MFF prioriterar dessa dagar och lägger engagemang och kraft i det. Vi vill också tacka våra grymma tränare, Ida och Rebecka, som gav barnen ökat självförtroende, nya kunskaper och en ökad kärlek till fotboll, säger Desiree Jonsson, projektkoordinator MFF i Samhället.

– Malmö FF:s samarbete med Skåne Stadsmission är oerhört viktig då vi delar grundvärderingen om alla människors lika värde. I Malmö finns det många barnfamiljer som lever i fattigdom och i vår gemensamma satsning på sommarfotbollen ger vi dessa barn en möjlighet till nya upplevelser och sommarminnen. Jag uppskattar verkligen vårt ”tillsammansarbete” som skapar mervärde för varje individ och bidrar till ett mänskligare samhälle, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor Skånes Stadsmission

huvudpartners

officiella partners