Snart dags för ledighet

Publicerad 12 november 2009

Två veckors träning kvar och sedan väntar över en månads ledighet för spelarna i A-laget.
Hemsidan fick en liten pratstund med Roland Nilsson.

Hur ser det ut framöver?
– Vi kör på fram till den 25 november med lite styrke- och fotbollspass och sedan väntar ledighet med träning på egen hand efter ett uppgjort schema. Träningen för 2010 sätter igång den 4 januari.

Vi har hört rykten om tester också?
– Det stämmer. Vi har kört tester under hela säsongen men med lite mer intensitet innan säsongen, under sommaren och nu innan säsongsuppehållet.

Påverkar det även träningen på egen hand?
– Ja, träningen blir mer individuellt anpassad än tidigare år.

Ni väljer att köra på en månad efter sista allsvenska matchen. Andra klubbar har valt att ha ledigt nu och köra igång i december?
– Precis som att man joggar ner efter en match så kan man inte sluta träna tvärt. Vi tror på en anpassning till ledigheten och den egna träningen. Dessutom kan de som har lite småskavanker och känner sig slitna rehabträna under kontrollerade former fram till ledigheten.

Men blir inte försäsongen för kort nu? Vi kör ju igång med allsvenskan redan i mitten av mars.
– Vi har tio veckor och det tycker vi är fullt tillräckligt. I England, exempelvis, har man bara sex veckor så det skall inte vara några problem. Men det kommer att bli intensivt när vi kör igång.

Roland måste avsluta intervjun för genomföra dagens träning men hinner avslöja att man, med de senaste åren i åtanke, bestämt att första träningen görs lite mer publikvänligt genom att köra ett bollpass den 4 januari klockan 17.00. Platsen bestäms senare men plan 9 eller kombihallen är alternativen.

Dessutom kan de första två träningsmatcherna presenteras.

Lördagen den 23 januari 13.00, Malmö IP
Malmö FF – Köge

Lördagen den 30 januari 13.00, Malmö IP
Malmö FF – Nordsjälland