Snart är Daniel inte bara pappa till målen

Publicerad 01 februari 2012

Daniel Larsson är inte nöjd med sin säsong så här långt, och han är fortfarande lite förbannad över vad som hände i matchen mot Gais. Men väskan är packad och han är redo – och då talar vi inte om sommartransfern.

När Daniel Larsson möter upp för en sommarfika och pratstund på det fridfulla Davidshallstorg är första frågan given: har du packat väskan? Men den får dröja lite. Det faller sig istället naturligt att, två dagar efter bortamatchen mot Gais (2-0), inledningsvis undra hur det känns i ansikte och huvud. Och efter den mycket vårdslösa sparken Daniel fick av en Gais-försvarare i första halvlek – utan någon som helst åtgärd från domarens sida. Daniel är fortfarande förbannad över det som hände.
– Det är klart att ilskan sitter kvar. När jag vaknade imorse var kudden blodig, det var inte så mysigt… annars är jag ju inte skadad, så det är lugnt. Men domarinsatsen…. jag var på väg mot ett friläge och fick inte ens frispark. Och sen åker Danne ut i en liknande situation! Efter det blir matchen väldigt svårspelad för oss.

HÅRT JOBB FÖR MÅLCHANSER
Onekligen. Gais tog ledningen redan i andra minuten av matchen. Daniel Larsson fi ck sparken i huvudet tio minuter innan paus. Daniel Andersson fick rött kort direkt en kvart in i andra halvlek. Gais gjorde 2-0 efter 75 minuter. Wilton Figueiredo fick sin andra varning två minuter senare. Gais seger var ickedestomindre tämligen rättvis. Och MFF har haft svårt att göra mål på sista tiden. Daniel Larsson ger sin syn på saken.
– När vi har anfallit har vi inte lyckats behålla trycket däruppe. Vi har inte fått grepp om andrabollarna, utan fått jaga boll och börja om nerifrån igen. Vi har fått springa oerhört mycket i de senaste matcherna, och då kan det bli jobbigt att hålla det där extra fokuset i de avgörande lägena. Vi får arbeta otroligt hårt för våra målchanser för närvarande.

INTE NÖJD
Guldåret 2010 stod Daniel Larsson för 10 mål och 10 framspelningar, vilket räckte till seger i Allsvenskans assistliga. I år har det hittills blivit skapliga fyra mål och tre pass.
– Jag kan inte säga att jag är nöjd med min säsong så här långt. Jag är anfallare och vill alltid göra mål, i varje match. Men frågan är om Daniel Larsson har packat väskan. Efter två säsonger och SM-guld med MFF ryktades han i vintras vara nära en övergång till tyska Kaiserslautern, men klubbarna blev inte överens om övergångssumman då. Nu öppnar det så kallade transferfönstret igen.
– Det var nära i vintras, och visst var det riktigt intressant för mig. Mitt mål är att få spela lite längre söderut, och Bundesliga är en stor liga idag. Jag var redo att sticka då, men om och när det blir spekulerar jag inte i nu.

MOT BB
Fast det var inte flyttväskan till proffslivet som den där frågan gällde. Det finns en annan, omtalad väska, för en given situation: väskan med förnödenheter att ha med sig till BB. Den 8 juli är datumet satt till nedkomst för Daniel och flickvännen Louises första barn. Det vill säga, vilken
dag som helst nu kan Daniel bli far. Väskan?
– Jodå, den är packad och redo att kastas in i bilen. Vi är beredda.

Och en klassisk sportfråga funkar också i detta sammanhang: ”Hur känns det?”
– Ja du… just nu förvånansvärt lugnt faktiskt, men det beror nog på att Lousie också är lugn, så jag har liksom ingen anledning att stressa upp mig. Men när vi fick reda på att vi skulle få barn, det, var det en oerhört mäktig känsla, svår att beskriva. Sen blir det väl en enorm… ja chock i början. Men en väldig massa glädje också förstås.

Daniel om…

…att byta tränare mitt i säsongen: ”Vi har en ny tränare som vi knappt fått träna med, eftersom det varit så tätt mellan matcherna sedan han kom. Nu har vi tre, fyra riktiga pass innan matchen mot Norrköping, och det var längesedan, det behöver vi. Men det känns jättebra med Rikard Norling
även om det inte funkar fullt ut på planen än.”

…att få fler långa bollar: ”Vi har försökt utveckla det. I vissa matcher har vi spelat fler längre bollar i djupled, men finns det läge tycker jag att vi borde göra det ännu oftare. Det är ett enkelt sätt att starta ett anfall eller gå på direktavslut, och det är inte bara jag som är snabb där framme.”

…färöiska Tórshavn som motståndare i Champions League-kvalet: ”Det är en överkomlig motståndare, men det går inte att underskatta något lag i ett Champions League-kval. Vi måste tömma oss totalt och göra absolut allt för att ta oss till nästa omgång. Det är två matcher som ska vinnas. Något annat är inte aktuellt.”