Smakstart för MFF-korven

Publicerad 20 februari 2013

Till matchen mot Odense kunde man prova MFF-korven för första gången. Det blev en succé om man får tro reaktionerna.

För väldigt många är det en kär tradition att äta en god korv i samband med match. Därför känns det som ett efterlängtat steg att vi nu lanserar vår egen serie MFF-korv.

För att garantera hög kvalitet i produktion och råvaror har vi valt att samarbeta med den lokalt förankrade producenten Marieholmskorv. Korven innehåller inga konstiga tillsatser, den håller hög kötthalt och är görs med stor passion – både för korvtillverkning och MFF. Dannie Winther på Marieholmskorv är nämligen MFFare sedan barnsben:

– Jag är enormt glad och stolt över att kunna leverera en god och mustig spånrökt korv till mitt favoritlag, säger Dannie. Jag hoppas att alla MFFare kommer gilla den och känna att den är väl värd att bära den himmelsblå färgen!

Inledningsvis lanserar vi smal, tjock och chorizo. Framöver är det också tänkt att komplettera med kycklingkorv. Korven kommer att finnas i butik från och med den 26 mars. Framöver är det också tänkt att föreningarna i MFFs Fotbolssnätverk ska kunna beställa MFF-korven direkt från Marieholmskorv till cuper och andra större evenemang.

– Tanken är att vi då kan komma ut och hjälpa till med både tillagning och marknadsföring, berättar Dannie Winther.

Under träningsmatcherna serverades över 1000 MFF-korvar och reaktionerna var mycket positiva, här är några av omdömena:

– Världsklass! (Rutger Hagstad)
– Mycket fin smak! (Bernt-Åke Pettersson)
– Riktigt god! (Johan Erichs)